Shimano steps már országúti kerékpárokra is

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/05/13
Sokak kedvence, a Shimano STEPS e-bike hajtás-rendszer, mely idáig csak mountain bike-okra és trekking kerékpárokra volt felszerelhető, 2019. tavaszától már az országúti és gravel kerékpárokra is felszerelhető lesz!  
Hirdetés

Steps országútira is

A japán cégóriás április elején adta ki legújabb firmware-jét a STEPS e-bike hajtásokhoz, mellyel lehetőségünk nyílik az elektromos Di2 váltókarokat koskormányokos országúti és gravel bringákon is használni.

Köszönhetően a frissítésnek, az STI fékkarokon található Di2 elektronikus váltógombok és a hajtás-rendszer között felépült a kapcsolat. Az ilyen rendszerrel szerelt kerékpár talán egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell levennünk egyik kezünket sem a kormányról, hogy a rásegítés-módok között váltsunk! Így minden helyzetben kontroll alatt tarthatjuk a bringát, mely a gravel kerékpárokon jön legjobban, amikor köves, murvás, rázós utakon haladunk.

Kijelző Forrás: Irmo Keizer Shimano
Kijelző
Kép forrása: Irmo Keizer Shimano

Ez az új Shimano STEPS „koskormányos megoldás” minden létező Dura-Ace és Ultegra Di2 STI fékkarral működik (R9150/9170/8070/8050) – alkalmasabb az e-road és e-gravel kerékpárokhoz, de a váz geometriájától és stílusától függően a Di2-STI kombináció utólagosan felszerelhető akár e-mountain bike modellekre is vagy egyenes kormányú városi e-bikeokra, melyek Shimano STEPS hajtással (E8000, E7000, E6100) rendelkeznek.

Az újítás használható mind a külső- mind integrált akkumulátoros verzióknál, és az E6100 valamint E7000 kijelzőkkel is.

Ezen új firmware az április után gyártott kerékpárban érhető el, míg a felhasználók számára május 17-e után, az E-TUBE weboldalon keresztül le is tölthető.

 

Teljes felszereltség Forrás: Irmo Keizer Shimano
Teljes felszereltség
Kép forrása: Irmo Keizer Shimano

Hirdetés