Menü

2010.07.23.     Hozzászólás 0

Schleck nyerte a Tourmalet-t!-Tour de France 201

Szakaszgyőzelme ellenére, mégse örülhet annyira Schleck, mert vele azonos idővel ért célba az összetettben élen álló, egyúttal címvédő Alberto Contador!

Az első két, egyaránt első kategóriás emelkedőn békésen tekert a mezőny, de a célba vezető, kiemelt kategóriás Col du Tourmalet-én összeállt Schleck csapata, hogy fárasztó iramot diktáljon Contadornak. A legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót viselő Schleck 9 km-rel a befutó előtt váltott ritmust, tempóját kizárólag Contador tudta átvenni, de ő a célig követte is riválisát. Sőt, egyszer utóbbi megpróbálta lerázni vetélytársát, de ez a próbálkozás is sikertelen maradt, így a verseny két sztárja szinte kéz a kézben tekerte végig az egyik legnehezebb pireneusi emelkedőt.

Contador így megtartotta előnyét és nagy valószínűséggel pályafutása során harmadszor nyeri meg a viadalt. A Pau és Col du Tourmalet közötti 174 km-es etapon a luxemburgi kerekesnek szakértők szerint legalább egy-másfél perccel kellett volna legyőznie spanyol riválisát, mert a szombati egyéni időfutamon nagyjából ennyivel jobb időeredmény várható Contadortól.

Az összetettbeli harmadik helyért viaskodó spanyol Samuel Sanchez és orosz Gyenyisz Mencsov több mint 1:30 perc hátránnyal ért célba Schleck mögött. Sanchez 21 másodpercre növelte előnyét a nála jobb időfutamosnak számító Mencsovval szemben.

A 18.szakaszon, pénteken a Salies-de-Béarn és Bordeaux közötti 190 km-es etap vár a mezőnyre.

17. szakasz, Pau-Col du Tourmalet, 174 km, hegyi befutó:
1. Andy Schleck (luxemburgi, Saxo Bank) 5:03:29 ó
2. Alberto Contador (spanyol, Asztana) azonos idővel
3. Joaquin Oliver Rodriguez (spanyol, Katyusa) 1:18 p hátrány
4. Ryder Hesjedal (kanadai, Garmin) 1:27 p h.
5. Samuel Sanchez (spanyol, Euskatel) 1:32 p h.
6. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank) 1:40 p h.

Az összetettben (az élen álló sárga trikóban):
1. Contador 83:32:39 ó
2. Schleck 8 mp hátrány
3. Sanchez 3:32 p h.
4. Mencsov 3:53 p h.
 
 


 
Olvass többet a témáról: tour de france 2010