Menü

2007.05.07.     Hozzászólás 0

P-nívó Betonexpressz 2000

Remekül tekertek vasárnap a P-NÍVÓ Betonexpressz versenyzõi

Vasárnap rendezték a hegyi országos bajnokságot, amelyen a felnőtteknél a P-NÍVÓ-s Kusztor Péter győzött, miközben a csapat két magyar származású, ám külföldi állampolgárságú versenyzője, Szerbiában remekelt.


Pécsen került sor a 2007-es felnőttek, a nők és az U23-sok hegyi országos bajnokságára. A versenyzőknek a Széchényi térről kellett feltekerniük a Misina-tetőn található tv-toronyhoz. A nők és az U23-sok egyszer kellett teljesíteni a 6.3 kilométeres pályát, a férfiak eredménye pedig a mezőnyversenyből és az időfutamból állt össze.

Különösen fontos volt a mezőnyversenyen az első tízbe kerülés, mivel a résztvevő huszonegy kerekesből csak a legjobb tíz vehetett részt az időfutamon, így hatalmas küzdelem volt a két proficsapat, a P-NÍVÓ és a Cornix, valamint a többiek között a minél előkelőbb helyezésekért.

Először a P-NÍVÓ-s Cziráki István próbálkozott szökéssel, ám Cornix által húzott mezőny beérte őt. A végén Kusztor Péter (P-NÍVÓ) volt a legerősebb, aki tizenegy másodpercet vert Árvai Attilára (Cornix), és tizenhatot csapattársára, Szekeres Csabára.

Kisebb szusszanás után az első tíz fordított sorrendben vágott neki a 6.3 kilométernek. Kusztor Péternél itt sem akadt jobb, így mindkét résztávot megnyerve szerezte meg a bajnoki címet.

Az egyéni időfutamban holtversenyben végzett vele a tavalyi Tour de Hongrie hegyi egyenkéntijét megnyerő Szekeres Csaba, letaszította a második helyről Árvai Attilát.

A P-NÍVÓ keretében találhat három légiós közül a két magyar származású, ám állampolgársággal nem rendelkező kerekes, a szerbiai Dér Zsolt, illetve a szlovákiai Remák Zoltán Belgrádban tekert.

A rövidebb, tizenhat kilométeres – az utolsó öt kilométeren folyamatosan emelkedő – délelőtti viadalon Dér harmadik idei győzelmét aratta.

Délután száztíz kilométer várt a bringásokra, Remák Zoltán két társával már a verseny elején megszökött, a mezőny pedig nem tudta befogni őket. Az enyhén emelkedő sprintbefutót könnyedén nyerte a honosításra váró szlovákiai kerekes.