Pedálozzunk egymilliót! Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/06/06
A Groupama Zöld Mozgalom eseménysorozatának keretében most hétvégén Szeged lakosságának lesz módja, hogy egymilliót pedálozzon össze lakóhelyének.
Hirdetés

Groupama Zöld Mozgalom a mozgásért, az aktív kikapcsolódásért, a családok egészséges és biztonságos életéért!

Friss felmérések is figyelmeztetnek rá, hogy a magyar lakosság katasztrofálisan keveset mozog, s már a gyerekek jó része is túlsúllyal küszködik. Nagyon fontos, hogy minél több szó essék az egészséges életmódról – no de mennyivel szórakoztatóbb tenni is érte valamit!

A biztosító idén az országban öt helyszínen szervez egész napos fesztivált, ahol különböző szabadidős vetélkedők és családi programok keretében népszerűsítik az egészséges életmódot.

Groupama Zöld Mozgalom rendezvényein rengeteg izgalmas program várja a családokat és városonként 20 ajándék kerékpár is gazdára talál. Ezeknek az eseményeknek az egyik legfontosabb pontja természetesen az „1 000 000 pedálfordulatért 1 000 000 forint” kihívás lesz. Ennek lényege, hogy ha a helyszínen megjelent családok, amatőr kerékpárosok együttesen egymilliót pedáloznak – ez 200 ember részvételével öt kilométeres utat jelent –, akkor a Groupama Biztosító 1 000 000 forintot adományoz a rendezvénynek otthont adó város számára, valamely előre meghatározott közösségi célra, mely az egészséges életmód fontosságára hívja fel a lakosok figyelmét .

A Zöld Mozgalom rendezvényei:

Június 9. szombat
Szeged 

Június 23. szombat
Debrecen 

Szeptember 1. szombat
Miskolc 

Szeptember 15. szombat
Pécs

Hirdetés