Menü

2008.06.04.     Hozzászólás 0

Parti András kerékpárversenyző gondolatai...

A pekingi olimpiára készülő Parti András világkupafutamon állt rajthoz Andorrában, ahol az eddigi legjobb magyar eredményt elérve 46-ként zárt. Szeretnéd tudni, hogyan élte meg?


Parti András minden idők legjobb magyar világkupa-helyezését érte el Andorrában

A versenyt Sauser Christoph nyerte, mögötte igen nagy meglepetésre a délafrikai Stander Burry jött be, majd harmadiknak a kanadai Kabush Geoff.

"A hétvégén Andorrába álltam rajthoz, az idei 4-ik világkupa futamon. A cél az első 65-be kerülés volt, mivel így lehet világkupapontot szerezni. Nagyon akartam itt egy jó eredményt, mivel az olimpia szempontjából itt tudom felmérni, hogy hol tartok.
A körülmények kissé extrémek voltak, mivel a verseny startja 1850 méteres magasságban volt, és az időjárás sem mindig a legbarátságosabb oldalát
mutatta: eső és 5-8 fok, hófoltok a pályán.
Szerencsére minden jól alakult, és a 62-ik helyről rajtolva egy igen erős versenyzéssel, sikerült bejönnöm a 46-ik helyen, többek között a volt olimpiai és világbajnok Bart Brentjensel voltam meccsben. Vele például csak az utolsó kör utolsó emelkedőjén tudtunk dűlőre jutni - végül megvert.
Ezzel a helyezéssel rendkívül elégedett vagyok, az eddigi legjobb világkupa-helyezésem egy 71. hely volt, és ha jól tudom ez a mostani az eddigi legjobb magyar eredmény ebben a kategóriában."

Parti Andorrából kedden reggel utazik Magyarországra, majd két hazai verseny következik, a Crosskovácsi Maraton, ami a maraton országos bajnokság is egyben, majd a kisnánai OX. Magyar Kupafutam, ami C2-es világranglista pontszerző verseny.