Menü

2010.12.01.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Parti hazaigazolt - exkluzív blogbejegyzés

"most közzéteszem milyen változás lesz az életemben 2011-től..."

Az EuroOne-Cube Pro MTB Team-nél folytatja a jövő évtől pályafutását a többszörös magyar bajnok és olimpikon, Parti András.

 

Olvasd el Parti András blogját: Klikk ide!

  

A 28 éves Parti András, a 2010-es Maraton- és az Olimpiai Krossz mountainbike versenyszám magyar bajnoka, valamint a mountainbike 2008-as Pekingi olimpia magyar képviselője, egy éves szerződést írt alá az idei év elején megalakult, EuroOne-Cube Pro MTB Team-hez.

Az EuroOne-Cube Pro MTB Team az Európai Kerékpár Szövetég, az UCI által bejegyzett - Magyarország első és egyetlen profi - hegyi kerékpáros egyesülete.

 „András kivételes tehetség, a magyar kerékpársport kiemelkedő alakja. A lehető legtöbbet megtesszük azért, hogy minden lehetőséget biztosítsunk számára a töretlen fejlődéshez. Bízunk benne, hogy sikeresen együtt tud majd dolgozni a csapat fiatal tagjaival is, akik rengeteget tanulhatnak tőle. Rendkívül erős csapattá fejlődtünk a bemutatkozó első évünk végére, ezt jelzi a csapatok világranglistáján elfoglalt 42. helyezésünk, amire nagyon büszkék vagyunk. András választása is bizonyítja a tényt, ennél a csapatnál az áldozatos munka és az alázat meghozza sikerét.”- mondta Nánási Sándor az EuroOne Számítástechnikai Zrt., vezér igazgatója.

 

81189-001.jpg

 

Parti András a jelenkori magyar hegyi kerékpározás legnagyobb ígérete. Ötszörös „Olimpiai Krossz” magyar bajnok (2005,2006,2007,2008,2010), négyszeres maraton bajnok (2005,2006,2008,2010), 2008-ban egyedüli magyar kerékpárosként a 23. helyezést érte el a Pekingi Olimpián az olimpiai krossz versenyszámban. Jelenleg az egyéni világranglista 88. helyén áll. Az előző szezonban még a német SRM Stevens csapatnál szereplő magyar tehetség elmondta, óriási lehetőségnek érzi, hogy magyar profi csapat tagjaként küzdhet az olimpiai kvóta megszerzése érdekében.

 

Az Euro One Cube-nál megtaláltam azt a csapatot, ahol mindenben partnerekre találtam, akik segíteni fognak, hogy fejlődjek és ki tudjam hozni magamból a maximumot, arról nem is beszélve, hogy nagyban megkönnyíti az életemet, hogy ismét hazai csapat tagja vagyok, ami ráadásul az UCI (Nemzetközi Kerékpár Szövetség) által bejegyzett profi klub. Nagy szó ez, hogy Magyarországon létre tudott jönni egy ilyen magas minősítésű profi mountain bike csapat. Fontosnak tartom azt is, hogy kizárólag hazai vállalatok szponzorálják, akik kedvelik a kerékpár sportot és elkötelezett hívei is egyben. Ez nagy megnyugvást jelent számomra, mert így kiegyensúlyozott körülmények között készülhetek a versenyekre. A csapat ambiciózus tervei számomra is új motivációt adnak. Még jó néhány év áll előttem az élsportban és bízom benne, hogy az EuroOne-Cube csapatnál még tovább tudok fejlődni, és olyan eredményeket érek el amelyekkel én is és a szponzorok is elégedettek lesznek. Bízom abban is, hogy a csapat és az én eredményességem sok fiatallal kedvelteti meg ezt a remek, embert próbáló sportágat.
Csapattársaim közül, Bogár Gábortól még én magam is sokat tanulhatok és nagy öröm számomra az Ő csapatában versenyezni.”
– nyilatkozta András, a hivatalos sajtótájékoztatón.

 

81189-002.jpg

 

Parti András, a VBT Sport Kft. által menedzselt, az UCI szerint hivatalosan bejegyzett első magyar profi MTB csapathoz igazolt. A 19-20 éves fiatalokból (Juhász Zsolt, Szatmáry András, Csielka Márk) és a sokszoros nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező 36 éves Bogár Gáborból megalakult csapat összetétele remekül jelképezi az ifjú ambíció és a tapasztalat együttműködésének tökéletes szimbiózisát. Parti Andrással kiegészülve igazán erős csapat állt össze, akik minden bizonnyal nemzetközi szinten is megmutatják, Magyarország a hegyi kerékpározásban is felzárkózott a világ élmezőnyéhez.

 

Olvasd el Parti András blogját: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: parti andrás

Ajánló