Menü

2011.09.12.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Parti és Benkó is versenyt nyert Törökországban

Sikerrel szerepeltek a magyar hegyikerekesek a magasan jegyzett, törökországi Manisa C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadalon.

Parti András és Benkó Barbara megnyerte futamát, Dósa Eszter második lett, versenyzőink az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos, újabb világranglista-pontokkal gyarapodtak.

 

A hétvégi török versenyen a vendéglátók és a magyarok mellett görögök, szerbek, lengyelek, brazilok, oroszok, ciprusiak, németek és irániak is rajthoz álltak. Versenyzőink közül többeknek a nagy hőség mellett technikai problémával is meg kellett küzdenie: Parti Andrásnak a váltója hibásodott meg, Módos Gabriella, Csielka Márk és Bogár Gábor defektet kapott –, s ne felejtsük: Buruczki Szilárdnak  a vébén még a kezét varrták. A C1-es kategória kiemelt versenynek számít, mely a világranglista-pontok szempontjából is nagy jelentőségű; a magyarok ebben ezúttal is jól teljesítettek.

Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team) a felnőttek közt, Benkó Barbara (Focus MIG Team) U23-ban nyerte meg futamát. Felnőtt nőknél Dósa Eszter (Vitalitás SE) második, Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST) ötödik lett. A férfiaknál Buruczki Szilárd (Kőbányai TC) tizenharmadik, Bogár Gábor (EuroOne-Cube Pro MTB Team) tizenhetedik helyen fejezte be a versenyt. Az U23-asoknál Juhász Zsolt negyedik, Csielka Márk (mindkettő EuroOne-Cube Pro MTB Team) tizenötödikként zárt. A török viadalt Parti, Benkó, Dósa, Módos, Buruczki, Juhász és Csielka – az első 15-ben végezve – pontszerzőként fejezte be.

 

A világbajnokság után kicsit fáradt voltam, nem mentek az edzések, az elmúlt hétvége közeledtével azonban ismét kezdtem jól érezni magam és az is optimizmusra adott okot, hogy Manisában tavaly is én állhattam fel a dobogó legmagasabb fokára. A második kört már egyedül fejeztem be az élen. Innen egy kisebb technikai malőr tette izgalmasabbá a versenyemet, elfordult az első váltóm és nem akart leváltani a nagytányérról… Egy darabig úgy voltam vele, nem baj, legalább nagyobb tempót megyek, de az utolsó két körben már inkább „lerúgtam” a láncot, amikor szükségét éreztem. Ennek ellenére is sikerült magabiztos előnnyel nyernem. Nagyon örülök, hogy ez összejött, ezzel ismét 60 pontot zsebeltem be, ami az olimpiai kvalifikációhoz is igen jól jön és a világranglistán is megőrzöm a 39. helyemet” – mondta Parti András győzelme után.

A szezon végi folytatás a vasárnapi C2-es kategóriájú McDonald’s BringaMánia Magyar Nagydíj alkalmával lesz, melyen a pontgyűjtés érdekében jelentős nemzetközi mezőny várható Veszprémben.

Olvass többet a témáról: parti andrás