Menü

2010.04.12.     Hozzászólás 0

Parti egy hellyel maradt le a világranglista-pontról Eisenbergben

Az ausztriai, 8. Eisenberg Trophy-n állt rajthoz a magyar hegyikerékpáros válogatott vasárnap.

A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség versenynaptárában C2-es besorolással szereplő pontszerző viadalon a háromfős alakulatunkból a pekingi olimpikon Parti András tekert a legjobban, tizenegyedikként ért célba.

 

A 190 méter szintkülönbségű pálya 4.1 kilométeres volt, ebből kellett volna a felnőtteknek 9 kört teljesíteni, de az igen rossz időjárás, 5 fokos hideg miatt végül 8 kör volt a napi penzum. A nemzetközi mezőny 76 főt számlált. Parti András, a győztestől hat percet kapva, 11. helyet szerzett, így nem kapott világranglista-pontot. Buruczki Szilárd váltóhiba miatt egy rövid időre a technikai zónában való megállásra kényszerült, végül 23. lett. Az elitek közt 20. helyet szerző Juhász Zsolt az U23-asok között hatodikként zárt.

 

- A C2-es versenyeken az első tíz kap világranglista-pontot, így Andris épp, hogy lemaradt. De még a szezon elején vagyunk, lesz ez jobb is. A pontgyűjtést szem előtt tartva állítottam össze az olimpiai krossz válogatott programját, ilyen értelemben már a londoni olimpiára készülünk, hosszú még az út. Jövő héten a szlovákgyarmati eBike Kupán állunk rajthoz, a németországi légiósaink, Benkó Barbara és Parti András pedig a Bundesligában fognak versenyezni, bízom a pontszerző helyek megszerzésében – értékelt Valter Tibor szövetségi kapitány.

 

Eredmények, felnőtt férfiak:
1. Christoph Soukup, osztrák (Merida Biking Team, cseh, ideje 1:39:29)
11. Parti András (SRM Stevens, német, ideje 1:45:30)
20. Juhász Zsolt (Euro One-Cube Pro MTB Team, magyar, ideje 1:49:42)
23. Buruczki Szilárd (Magellan-Kőbányai TC, magyar, ideje 1:50:29)

A versenyről bővebb információk és teljes eredménylista: http://www.mtb.eisenberg.at/

Olvass többet a témáról: hegyikerékpár, mountainbike