Menü

2011.08.08.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Parti Andrásnak jól sikerült

Parti és Dósa pontot érő helyen zárt az Eb-n; Hegedűs megsérült a triál vk-n


Az elmúlt hétvégén, a Szlovákiában rendezett olimpiai-krossz Európa-bajnokságon három korosztályban összesen kilenc versenyző képviselte a magyar színeket. A dohnany-i viadal felnőtt mezőnyében Parti András 24. és Dósa Eszter 34. helye az olimpiai kvalifikáció szempontjából, fontos világranglista-pontot is jelentett. A triálosok Lengyelországban versenyeztek.

Az olimpiai-krossz kontinensviadalon a felnőtt férfiaknál a győzelmet a cseh Jaroslav Kulhavy szerezte meg, a spanyol világbajnok Antonio Hermida hatodik lett. Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team) 24. helye ugyanennyi világranglista-pontot jelent, a magyar olimpikon a győztes után alig hét perccel később futott be. A felnőttek közt indult Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) is, aki 41. helyével éppen lecsúszott a pontszerzésről. A felnőtt nők között – az sportág nagyasszonyai, a győztes, 38 éves Európa-bajnok norvég Gunn-Rita Dahle és a német, 6. helyezett, 40 esztendős Sabine Spitz mögött – Dósa Eszter (Vitalitás SE), 34. lett, ő 9 pontot kapott.

Úgy érzem jól sikerült az Eb, ezúttal is a top 30-at tűztem ki magam elé célként és ehhez szerencsére végig tartottam magam. A pálya nem volt a legtechnikásabb, de az emelkedők elég kemények voltak, és a fülledt meleg is szedte áldozatait. Végül a 24. helyen értem célba, amivel nagyon elégedett vagyok! Ismét partiban voltam a top versenyzőkkel, ami rengeteg plusz motivációt adott. Nincs megállás, most hétvégén a csehországi világkupa következik, szeretnék ott is szép eredményt elérni!”- nyilatkozta Parti András.

U23-ban Benkó Barbara (Focus MIG Team) rovarcsípés miatt feladni kényszerült a viadalt, Kéri Zsófia 27., Béla Attila 63. (mindkettő LTV Merida Racing) lett. A juniorok közt Fenyvesi Pétert (Bringabanda SC) 64., Szalontay Bencét 73. (Merida Maraton Team-CST) helyen jegyzi a tabella, Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing) nem fejezte be a versenyt.

Az olimpiai válogatott következő megmérettetése és pontgyűjtési lehetősége augusztus közepén egy csehországi világkupa-futam lesz. 

 

Ezidőben a triál szakág képviselői lengyelországi világkupán álltak rajthoz. Az idei Eb-ötödik Hegedűs László (Veres Ördögök SE) edzés közben megsérült, így végül nem versenyzett. Erdélyi Ádám (Veres Ördögök SE) a 26”-os kategóriában 21.,Végh András (George KSE) ugyanitt 31. lett; Bay László (Veres Ördögök SE) 20”-ban a 33. helyen zárt. 

 

Olimpiai-krossz Eb, eredmények: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template3/layout.asp?MenuId=MTUyMTM&LangId=1

Olvass többet a témáról: parti andrás