Párizs-Dakar by Bike: 10 hét, 7200 km Hír

outdoorsport.hu
2007/09/07
A sivatagi rali sokféle megmérettetés ötletadója lett az elmúlt években. Talán ezért nem volt nagy csodálkozás, amikor tavaly bringásoknak szervezett "párizsdakart" egy élelmes holland fickó.
Hirdetés

Az elmúlt években egyébként sok bringás vágott neki a távnak versenyen kívül, így látszott, nevezőben sem lesz hiány. A verseny szeptember 9-én indul az Eiffel-torony elől és 7200 km megtétele után, november 17-én ér véget Dakarban.

Egy átlagbringás egy éves tekerésadagját 59 versenynap alatt kell teljesíteniük az indulóknak, 11 pihenőnappal. Így átlagban 120 km-t kerekenek naponta, miközben 6 országot érintenek. A bringás dakar, ahogy az autós, motoros is, több oldalról teszi próbára az indulókat. Elsősorban fizikailag, másodsorban mentálisan, harmadrész anyagilag. A nevezési díj 1,25 millió forintnak megfelelő euró, és ez még nem minden. Egy ilyen kalandhoz nagyon spéci bringa kell, ami szintén egy vagyon. A drótszamárnak bírnia kell az Atlasz-hegység köveit, a sivatag aprószemcsés homokját, a déli részek sártengerét, és még sok előre nem is látható megpróbáltatást.
Hirdetés