Menü

2008.09.03.     Hozzászólás 0

Ott voltunk - Mátra Maraton

A Mozgásvilág.hu stábja gondolt egyet és kipróbálta magát a Mátra Maraton hegyikerékpáros versenyen. Az élmény örök és ismétlést kíván... A verseny után a Merida Team közös edzésének ajándékai is kiosztásra kerültek.

Sokat, azaz mondhatni 24 órában a szabadidősport mellett érvelünk, hírdetjük annak előnyeit ésatöbbi ésatöbbi... Természetesen mi magunk is rendszeresen odatesszük magunkat és nem maradhat ki a heti programból a futás, bringázás, evezés vagy egy-egy újdonság, amit kipróbálunk. És bár montizni eddig is eljártunk, bejártunk számtalan varázslatos vidéket, hegyikerékpáros versenyen még nem vettünk részt. Legutóbbi hétvégén ezt a hiányosságunkat is pótoltuk, sőt jelentjük, jövőre visszatérünk! :)

 

Elsőre teljesen ugyanolyan, mint a népszerű utcai futóversenyek és igazából másodjára sem más a vélemény. A különbség természetesen a járgányban mutatkozik. Az az élmény azonban, hogy számos másik kerékpárossal együtt indulhatunk neki a rajtnál és egy óriási menetben küzdhetjük le az előttünk lévő távot és terepet, megunhatatlan. Az utcai futóversenyekhez hasonlóan, a hegyikerékpáros versenyeken is jól megfér egymás mellett a profi élmezőny és a lelkes amatőr tömeg. Míg előbbiek a rajtvonaltól indulnak közvetlenül, addig a többiek szépen állnak a sorban, hogy megkezdődhessen a megmérettetés. Megmérettetés első sorban magunkkal, másodsorban a velünk együtt tekerőkkel, akiket hol mi hagyjuk le, hol meg ők nyomnak le minket.

 

A Mátra Maratont megelőző hétvégén lehetőség nyílt a tisztelt közönségnek egy közös edzésre a Merida Maraton Team-mel. Az edzésen részt vevők között egy pulzusmérős sportórát és Merida bringásmezt sorsoltunk, melyeket a verseny után, a Merida csapatsátra alatt vehettek át a boldog nyertesek, akiknek ezúton is gratulálunk!

 

 

Olvass többet a témáról: Mátra Maraton, hegyikerékpár