Óriási küzdelem a Szlovák Downhill Kupán Hír

LiMiT Racing Team
2013/05/21
Túl nagy reményeket azonban senki nem fűzött a hétvégéhez, hiszen a szlovák és cseh versenyzők tábora híres a szoros és népes élmezőnyéről.
Hirdetés

Ahogy a mraznicai downhill pályára, úgy az időjárásra vonatkozó jóslatok sem jöttek be. A LiMiT Racing Team tagjai úgy indultak neki a szlovák kupa első versenyhétvégéjének, hogy mindhárom napra záporokra számítottak. Ezzel szemben a verseny napjára, vasárnapra a felhőknek is hűlt helye maradt, gyönyörű napsütésre ébredtek kora reggel.

A szállást elhagyva kezdett ébredezni bennük a versenyszellem, mire a depóba értek, már alaposan kitárgyalták az esélyeket és a lehetséges legjobb nyomokat, amin érdemes lesz versenybe szállni. A pálya az időnek köszönhetően felszáradt, az erdős szakaszok is megszikkadtak. Így a reggeli kötelező edzés alatt mindenki szépen lassan áttért szárazabb talajra szánt gumikra. A lágy összetételű Schwalbe Muddy Mary tűnt a legjobb választásnak, ami utólag nézve be is bizonyosodott.

 

A reggeli körözgetés után következett a hétvége érdemi része, az időmérő és a döntő. Mivel a LiMiT-es srácoknak a Szlovák Kupasorozat összetett értékelése is fontos, így nem lehetett elkényelmeskedni az időmérőt. Ez rendben is volt, az első futam lehetőségeit Szűcs Tamás használta ki a legjobban a magyarok közül, aki merev kategóriában egy gyönyörű második helyet ért el, amivel nagyon értékes pontokat gyűjtött. Túl nagy reményeket azonban senki nem fűzött a hétvégéhez, hiszen a szlovák és cseh versenyzők tábora híres a szoros és népes élmezőnyéről. Mivel a csapatnak ez az idei első versenye, a közel 250 fős mezőny Elite kategóriájában a srácaink nagyjából az első harminc környékére rangsorolták magukat és végül igazuk is lett. Ahogy azt várni lehetett a merev kategóriában is sokan jó pár másodpercet javítottak, így Szűcs Tomi visszacsúszott a döntőben a negyedik helyre. Tomi ettől nagyon csalódott lett, azonban ez gyönyörű eredménynek számít az első külföldi versenyén és igencsak bejelentkezett a szlovák-cseh-lengyel-magyar mezőnybe egy előkelő összetett helyezésért.

Szűcs Tamás (Merev kategória 4. hely): „Természetesen a negyedik helyemnek nem örülök, de talán egy nekem jobban fekvő pályán előrébb léphetek majd. A pálya tulajdonképpen tökéletes állapotú lett, száraz gumikkal közlekedhettünk, arra nem foghatjuk az eredményt. Összességében az egész hétvége nagyon jól sikerült, várom már a folytatást a következő futamon.”

Merev kategória eredménye: 1. Jozef Králik (szlovák - Life4Ride DH Team), 2. Pavol Kicin (szlovák - Bang Bike Team), 3. Dominik Molnár (szlovák - Enjoy The Ride Team) 4. Szűcs Tamás (magyar - 2GP LiMiT Team)

 

Az Elite Férfi mezőnyében óriási csata alakult ki, szinte az egész kategória egy nagy daráló lett, sokszor századmásodpercek döntöttek és egy másodpercen belül négyen-öten is voltak. Évről-évre nagyon komolyat fejlődik a szlovák-cseh mezőny és az eleje is egyre népesebb, amit az izgalmas szezonnyitó forduló is megmutatott, 10-15 versenyző volt esélyes a győzelemre. Az abszolút eredményben az első harminc volt tíz másodpercen belül, igazi kiélezett versenyzés van északi szomszédjainknál!

Elite Férfi kategória eredménye: 1. Matej Laktis (szlovák – CTM Novatec), 2. Lukas Splichal (cseh – Mondraker 661), 3. Jan Uruba (Specialized CZ), … 25. Zámbó Dávid (magyar – 2GP LiMiT Team), … 27. Keresztes Péter (magyar - LiMiT Racing Team), 28. Palotai Gábor (magyar – 2GP LiMiT Team), … 37. Gács Péter (magyar - LiMiT Racing Team)

 

A LiMiT-es srácok közül Zámbó Dávid (Elite Férfi 25. hely) futotta a legjobb időt: „A pálya tegnaphoz képest rengeteget változott, hál istennek a számításaink bejöttek és nem lőttünk mellé a félszáraz gumikkal a mai napra. Az elmúlt napokhoz képest nagyon változatos volt, voltak olyan részek, amik szárazon voltak nagyon jók, viszont voltak, amik kicsit nedvesebben voltak tempósabbak. A körülményekhez képest a teljesítményemmel elégedett vagyok, nagyon élveztem a versenyzést. A körülmények alatt a tegnapi kézsérülésemet értem, amire ma még sikerült rátennem egy lapáttal. Vártam már, hogy elkezdődjön a szezon, a versenyhangulat remélem még fokozódik majd, viszont örülök annak, hogy mindannyian épen, egészségesen és javítva az időmérős köridőnkön tudunk hazaérni.”

 

 

Keresztes Péter (Elite Férfi 27. hely) a pénteki esése óta a csuklójával küzdött, ami bringázásra mondhatni alkalmatlan állapotban volt, annak zúzódása miatt: „Sajnos szombat este jól saccoltam a vasárnapi kézproblémámat, reggelre sem javult a helyzet. Próbáltam különböző krémekkel csillapítani a fájdalmamat és elviselhetővé tenni az edzőköröket. Aztán időmérő előtt kicsit próbáltam kikapcsolni és fejben rákészülni a körökre. Mivel fogalmam sem volt, hogy hol helyezkedem el a mezőnyben, ezért az időmérő körömet próbáltam egy nagyon laza, biztosan javítható körré tenni. A kézsérülésem ellenére sikerült is három másodpercet javítanom, de nagyon megszenvedtem. Kettős érzelmekkel ért véget a verseny, egyrészt csalódott vagyok a sérülésem miatti eredményemre, másrészt nagyon örültem, mert egy nagyon hangulatos és jó versenyt tudhatunk magunk után. Most a regenerálódást helyezem előtérbe, hogy a három hét múlva esedékes mala lucivnai második szlovák kupán százszázalékosan állhassak rajthoz.”

 

Palotai Gábor (Elite Férfi 28. hely): „A tegnapi magammal szembeni elvárásaimnak nem tudtam megfelelni. Az időmérőn csak egy edzőkört jöttem, hogy megnézzem, milyen az időm és azt hittem, javulni fog a döntőben, ha odateszem magam, de ez nem így lett, mert csak két mp-t tudtam javítani. Elégedett is vagyok meg nem is mivel nagyon sok tapasztalattal tudok hazamenni annak ellenére, hogy nem tudtam egy ütőképes kört összerakni.”

Gács Péter (LiMiT Racing Team csapatvezető, Elite Férfi 37. hely): „A srácok nagyon összeszedetten bicikliztek vasárnap a kisebb-nagyobb sérüléseik ellenére. Benne van, hogy fájdalmasabb egy-egy esés az edzésen, de ez most egy kicsit sok volt, ami nagyban befolyásolta az eredményeket. Ettől függetlenül örülök neki, hogy mindenki megúszta komolyabb baj nélkül és belekóstoltak a Szlovák Kupa kiélezett küzdelmeibe. Úgy gondolom, nem kell rá sokat várni, hogy újra a top 10-ben ott legyünk, az összetett jó eredmény sincs veszve, van még öt forduló, egy erős teljesítménnyel bármi lehet. Merev kategóriában pedig igen jól kezdett Szűcs Tomi, és remélem a kicsi csalódottsága csak még több ambíciót fog hozni neki. Ami engem illet, gyorsulni kell, sajnos a csapat teendői mellett nincs annyi időm edzeni, mint kéne, ezért általában a szezon közepére szoktam felérni oda, ahol már jól érzem magam. Legyen idén is így! Köszönöm a srácoknak a nagyon hangulatos hétvégét, csak így tovább!”

 

További részletek a LiMiT Racing Team facebook oldalán.

 

Hirdetés