Menü

2008.07.11.     Hozzászólás 0

Olasz siker, legjobb magyarként Madaras harmadik a Gemenci Nagydíj prológján

A szekszárdi prológgal megkezdődött az Alisca Bau 34. Gemenci Nagydíj kerékpárverseny. Szekszárd belvárosából a Kálvária tetőre kellett felkapaszkodnia a 20 csapat 133 kerekesének.

A Delta-Coop Kupa egyéni indításos hegyi időfutam során Szekszárd belvárosából a Kálvária tetőre kellett felkapaszkodnia a 20 csapat 133 kerekesének. Az olasz Davide Torosantucci győzelme a magyar bejegyzésű Katay Cycling Team sikerét hozta, legjobb magyarként a P-NÍVÓ Betonexpress 2000-Corratec újdonsült országúti bajnoka, Madaras Zoltán zárt.

 

Közel két és fél órán át percenként indították a versenyzőket, ám bő negyed óra múltán a magyar Katay Cycling Team csapatában szereplő olasz Davide Torosantucci máris gondoskodott az izgalmakról 3 perc 50 másodperces időeredményével. Az erős nemzetközi mezőnyben remekül szerepeltek ugyan a P-NÍVÓ Betonexpressz 2000-Corratec kerekesei, Cziráki István, illetve az olimpiai induló Kusztor Péter és a magyar bajnok Madaras Zoltán is 4 percen belül ért célba, igaz, csak megszorítani tudták az olasz versenyzőt. Madaras ideje végül bronzéremre volt elegendő. Az UCI 2.2-es besorolású viadal pénteken kaposvári rajttal a Skoda-Alisca Autócentrum Kupával folytatódik, a 171 km-es etap mezőnye Szekszárdon este hét óra körül ér célba. A kék trikót Torosantucci, a pöttyöset Greenvood, a zöldet Madaras, a legjobb U23-asnak járó fehéret a szlovén Svab Gasper, a legjobb magyarnak járó narancssárgát pedig, a Madarast követő – egyben klubtársa – Cziráki István viselheti.

 

Davide Torosantucci, első helyezett: „Nem gondoltam, hogy győzni fogok, nagyon boldog vagyok, hogy így elsült a lábam. Szenzációs a szekszárdi közönség, nagyon sokan kijöttek drukkolni. Jó idő volt, minden összejött. Köszönöm a szervezőknek, hogy meghívták a csapatomat!”

 

Madaras Zoltán harmadik helyezett: „Nem számítottam ennyire jó időeredményre, szekszárdi létemre ilyen jót még nem mentem a Kálvária tetőre. Győzelmi esélyemet illetően azt tudom mondani, hogy nem vagyok egy többnapos menő, még bárhogy alakulhat a verseny, sok múlik a csapatomon.”

 

Eredmények:
1. Davide Torosantucci (Katay Cycling Team) 3:50,73 perc
2. Ben Greenwood (Rapha Condor Recycling) 3:52,85 perc
3. Madaras Zoltán (P-NÍVÓ-Betonexpressz 2000-Corratec) 3:53,67 perc