Menü

2009.04.23.     Hozzászólás 0

Négy Meridás érem a Pilis Kupán!

Az elit hölgyeknél és a férfiaknál egyaránt szlovák elsőség született, a hazai meridások ezúttal is a legjobbak közt voltak. Négy kategóriában is dobogón végeztek; mérlegük: 1 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem.

Az április közepén megrendezett Pilis Kupa alkalmával került sor a magyar hegyikerékpáros olimpiai krossz kupasorozat első futamára. A pilisszántói C2-es besorolású nemzetközi viadalra Szlovákiából, Ausztriából, Oroszországból is érkeztek bringások.

 

A többségében még szezon eleji formát mutató magyar férfi elit mezőnyt Michal Laminak (Jump Sport Klub Kosice) sikerült legyőznie, aki a Corratec World Team magyar versenyzőjével, Melts Andrással vívott szoros küzdelmet a táv derekáig. A meredek emelkedőkkel és szűk katlanokkal tarkított pályán egymást előzgetve haladtak, majd Lami a 6 körös verseny 4. körében távolodott el Meltstől. Német idegenlégiósunk az 5. körben defektet kapott és sok időt veszítve, futva jutott el a kerékcserére kijelölt zónáig, így végleg elszálltak győzelmi esélyei. Sőt, majdnem az ezüstéremért is kemény verseny alakult ki…

 

A tavaly még U23-asok között villogó Szlobodnyik Zsolt (Merida Maraton Team CST) az egész táv során mutatott kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően lőtávolba került az utolsó körre, miután Melts visszaesett a defektet követően. A párharcra azonban nem került sor, a befutónál a sorrend maradt: Lami, Melts, Szlobodnyik.

 

Az elit hölgyek között egy világviszonylatban is magasan jegyzett versenyző, a szlovák bajnok, Janka Stevkova volt a leggyorsabb, aki Vajda Márta (Merida Maraton Team CST) és Deli Anett (Bringavilág SK Bornsport) előtt ért célba. A junior lányoknál szintén Szlovákiába került az arany, Kéri Zsófia (LTV Merida Racing) a harmadik helyen végzett, a junior fiúknál azonban klubtársa, Béla Attila felállhatott a dobogó legfelső fokára. Attila remekül tartotta a lépést a felnőttekkel, ami jó előjel a németországi, offenburgi világkupa-futam előtt, ahová az LTV Merida Racing magyar különítménye is hamarosan elutazik.