Mivel tekernek a biciklis futárok? Hír

Mozgásvilág.hu
2010/11/08
Milyen bringákat használnak, melyek a kedvenceik, és miért?
Hirdetés
Érdekelt minket, milyen egy biciklis futár cég élete. Egyáltalán milyen bringákat használnak, melyek a kedvenceik, és miért? A Hajtás Pajtás kerékpáros futárszolgálat munkatársával, Sinka Károllyal beszélgettünk.
 
Hány futárral dolgoztok? - Elég nagy a létszám, ugyanis körülbelül 100 futárunk van. Egyszerre közel 70 futár rója az utakat.
Milyen típusú bringákkal járnak a futárjaitok? - Ahány futár, annyi bringa, a kemping biciklin kívül szinte a létező összes típus fellelhető nálunk. A „klasszikus” bringákon belül majdnem mindegyik megtalálható: országúti, fixi, monti, trek.
Melyik biciklit miért választják, miért szeretik a futárok? - Mindenki saját magára alakítja a biciklijét, hiszen nekik ez a munkaeszközünk, ők ezen ülnek napi 8 órát, ezért fontos, hogy tökéletes és kényelmes legyen számukra. Általában elmondható a futárokról, hogy mindenkinél számít a gumik szélessége , mindenki igyekszik minél vékonyabb gumikat választani.
Ezek a futárok saját bringái? A saját kerékpárjuk , de a Hajtás Pajtás vásárolja meg, és tartja karban számukra. Egyébként itt mindenki „bicikliőrült”, mindenkinek jópár bringa áll még otthon a garázsában, a nagyobb értékű és különleges bicikliket ugyanis nem fogjuk munkára. 
Melyik a legnépszerűbb bringátok? - A legtöbb futárunk talán országúti bringával jár kicsit átalakítva, de tényleg mindenki más típusra esküszik.
Hogyan alakítják át a kerékpárokat? - Leszednek róluk minden felesleges dolgot, ami növeli a bringa súlyát, és így nehezíti a haladást.
Hogy viszitek el a küldeményeket? - Mindegyik futárnak van egy speciális hátizsákja, úgynevezett futárzsák. Egy német cég gyártja. Ezekben a víz-, ütés- és kopásálló táskákban hordják ki a küldeményeket. A nehezebb csomagokat is ki tudjuk vinni, van ugyanis az állományban egy cargo nagy teherbírású bicikli is. Ez akár több száz kilót is elbír.
 
Hajtás Pajtás
 
Hajtás Pajtás kerékpáros futárszolgálat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés