Menü

2011.05.06.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Merida CST Pilis Kupa

Vasárnap közel tíz ország kerekesei mérkőznek a világranglista-pontokért a Pilisben

Pilisvörösváron rendezik május 8-án az idei első hazai, nemzetközi minősítésű olimpiai-krossz hegyikerékpár-versenyt, a Merida CST Pilis Kupát, melyen az olimpiai kvalifikációhoz fontos világranglista-pontok gyűjtésére is lehetőség nyílik. A C2-es viadal, egyben a Magyar Kupasorozat második állomása. 
 
A szervező Pilis Cross Country Club közel 10 ország, mintegy 300 olimpiai-krosszos versenyzőjét várja, köztük angol, dél-afrikai, olasz, osztrák, lengyel, cseh, szlovák, argentin hegyikerekeseket. A női mezőny egyik esélyese, a hazai pályán versenyző, a közelmúltban U23-ban dél-afrikai világkupa-bronzot szerző Benkó Barbara. A versenyek reggel tíz órakor az utánpótlás-futamokkal kezdődnek, az elitek nemzetközi mezőnye délután kettőkor rajtol. 
 
Az olimpiai szám hazai válogatottját képviselve Parti András, Buruczki Szilárd, Juhász Zsolt és Dósa Eszter Törökországba utazott, ők hétvégén Isztambul mellett, C1-es versenyen fognak rajthoz állni. A C2-es viadalokon már mindenki hozta a beszámító négy verseny eredményét, a C1-es futamok pontjain még tudnak javítani a versenyzők. - Mivel a C1-es viadalon több világranglista-pontot tudunk gyűjteni, mint a pilisi C2-esen, az olimpiai kvalifikáció szempontjából pedig ez nagyon fontos, így a török versenyt választottuk. Nem utolsó szempont ráadásul, hogy épp a vendéglátók elől kell a pontokat elhoznunk – nyilatkozta elutazása előtt Buruczki Szilárd.