Menü

2012.03.09.     Hozzászólás 0

Merida kerékpárok 2012

Tesztgyőztesek, legkönnyebbek és további legek a Merida 2012-es palettáján...


 

2012-től már a Merida is előrukkolt a 29-es bringákkal. A Big Nine néven futó kollekció idén még csak merevfarú változatban lesz kapható, mind karbon, mind pedig aluvázas változatban. A Big Nine magában hordozza a 29-es kerékméret minden előnyét, mely a Merida esetében páratlan menettulajdonságokkal is párosul. Összehasonlítva az O-Nine-nal a Big Nine Carbon 20%-kal merevebbnek bizonyul a fejcsőnél és a középrésznél.

 


Big Nine Carbon Team

 

A 26-osok területén több újítás is vár ránk idén. A One-Twenty össztelós széria csak alumínium vázakkal áll elő, de ezeken 300 g-os fogyást érezhetünk majd, ami azért nem kevés, így rugóstag nélkül egy váz 2,5 kg-ot nyom. Karbon össztelós bringa a Ninety-Nine lesz, amely a Ninety-Six idei változata. Ezt a vázat, már kifejezetten 2x10-es váltórendszerekhez optimalizálták. Új helyre került a rugóstag, így a súlypont is közelebb került a földhöz, ami jobb irányíthatóságot eredményez. A merevfarúak terén az O-nine jelenti a karbon csúcsot, mely vázai immár 900 g körül mérlegelnek, míg aluból széles választékkal kapható a megújult TFS sorozat is.

 


Merida Matts TFS 900D

 

Országút – aszfaltbetyároknak. Idén is a csúcsmodell a Merida áramvonalas fejlesztése a Reacto, mely a német Tour Magazin szerint, 7 vizsgált márka közül (Cervelo, Canyon, Felt, Kuota, Kestrel, Stevens és a Merida Reacto) a legkönnyebbnek, 3. legmerevebbnek bizonyult, ezzel a legjobb váz címét is megkapta a 7-es fogatból. Kicsit változott a váz geometriája tavalyhoz képest, és a középrész is közelebb került a földhöz. Időfutam kerékpároknál már alsóbb kategóriákban is eltűnt a hátsó fék a hagyományos helyről, a hátsó támvilláról, miközben elölről egyiknél sem, pedig valószínűleg többet számítana, ha ezt is elrejtenék. Úgy érzem, ha a tajvaniaknak van kisebb lemaradásuk, akkor az itt, triatlon területén tapasztalható.

 


Merida Reacto 907

 

A nagy újítások elkerülték a városi és cyclo cross gépeket. A Crossway immár csak tárcsafékes változatban érhető el 120.000 Ft felett, míg a cyclo crossok esetében a festésen kívül nem sok minden tanúskodik a változásokról.

 


Merida Crossway HFS 3000D 

Ismerd meg a Merida márkát és a teljes 2012-es évi termékpalettát!
Klikk ide! 

Olvass többet a témáról: Kerékpár Katalógus 2012, merida