Menü

2017.06.28.     Hozzászólás 0

Masszív és komfortos - ELITE Dolomiti RAMP 3B

Az olasz ELITE céget eddig nem a kerékpárszállítóiról ismertük, de a márka nevével jelzett termékek minősége és precizitása jó előjel. A Dolomiti RAMP 3B pedig sokban hozza az elvártakat.


Még nincs fent a vonóhorgon, de a Dolomiti RAMP 3B tartón két fontos részlet jól látszik: masszív kialakítása, és összehajtogathatósága.

Kompakt méretűre csomagolható Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu 

Előbbi főként annak köszönhető, hogy az alaphelyzetben három bringa szállítására alkalmas szállítóeszköz (adapterrel plusz egy bringával bővíthető) e-bike szállítására lett tervezve, mely modellek robosztusabbak és nehezebbek a hagyományos kivitelű társaikhoz képest.

Épp ezért a sínek szélesebbek és vaskosabbak, plusz a köztük levő távolság is szélesebb a megszokottnál. De nem csak ezek a tulajdonságai teszik kifejezetten e-bike/fatbike komfortossá a Dolomitit. A szállító, a horogra szerelt állapotában mindkét oldalirányban megdönthető, így az akár 20-25 kilogramm súlyú kerékpárunkat nem kell emelgetünk, csak egyszerűen feltoljuk a „rámpán”. Sőt, miközben a felsőcsövénél rögzítjük, csak annyira kell csak megtartanunk, hogy ne dőljön el a kerékpár! Így akár a hölgyek is útnak indulhatnak, akár segítség nélkül is.

A kerékpárok rögzítését további két okos funkció is segíti: egyrészt a kerékpárokat a tartóhoz rögzítő karokat könnyedén levehetjük, így az első felrögzített kerékpár után nem fogjuk a fejünket és kezdjük leszedni a már rögzített bringát, csak mert elfelejtettük az első kerékpár vázán átvezetni jó előre a másodikat rögzítendő kart. Másrészt a kerekeket rögzítő műanyag heveder egy gumi közdarabon fut át, mely rugalmas betétnek köszönhetően az országúti kerekeket is le tudjuk rögzíteni kellően szorosan, és a karbon felniket sem kell félteni, hogy esetleg túlhúzással megroppantjuk.

A nehezebb bringákat sem kell emelgetni, hisz oldalra is dönthető a tároló Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu

A szállító összecsukhatóságát nem csak a tárolóhelyek szűk kapacitásával rendelkezők fogják imádni. A kompakt méretének köszönhetően a csomagtartóban is könnyen elfér, de a garázsban vagy pincében is jól jön a helytakarékos mérete. És hogy onnan az autóig se legyen szükség cipekedni, a RAMP 3B kivitelt pici kerekei révén csak húzzuk magunk mögött, mint egy görgős bőröndöt.

Természetesen, ha már fent vannak a bringák, és a csomagtartóban levő cuccainkhoz hozzá szeretnénk férni, egy kar lenyomásával ez is kényelmesen megoldható: hátra dönthető az egész szállító!

Egyszerűen csak a kocsihoz húzzuk Forrás: Paraferee - mozgasvilag.hu

Végezetül pedig, hogy a szállító teljes, komplett legyen, a kiegészítő lámpák és megvilágított rendszámtartó is része, melyek révén nem lehet gond a szabályos szállítással sehol sem.


Az ELITE Dolomiti RAMP 3B kerékpárszállítót keresd a kerékpárboltokban, vagy a www.paul-lange.hu weboldalon.

Ajánló