Márpedig bringások vannak Magyarországon is!

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/09/23
És nem is kevesen! A szervezők 20.000 kerékpárost vártak a Critical Mass szeptember 22-i felvonulására, de szerény véleményünk szerint a tömeg ezt a létszámot túlszárnyalta. Képzeljük csak el, hogy a Hősök tere – Andrássy út – Deák tér – Múzeum krt. – Kossuth L. utca – Erzsébet híd – Tabán – Moszkva tér – Attila út - Nagykörút – Andrássy út – Hősök tere útvonalon a tömeg eleje és vége majdnem összeért.
Hirdetés

Tekertek itt egészen fiatalok és szépkorúak, egykerekű, kétkerekű és háromkerekűvel is. Láthattunk gyönyörű szép ékszernek beillő bringákat, volt aki legalább 50 éves kétkerekűvel jött, és voltak itt egészen egyedi kreációk. A lényeg: jó hangulatban, zenével, dudaszóval, focimeccsekre jellemző, hullámban terjedő ovációval vonult végig a tömeg Budapest belvárosában.

Az útvonalat a rendőrség és a szervezők nagy létszámú csapata biztosította. A lelkes szervezők igyekeztek a nagy gyalogos forgalommal bíró helyeken percenként megállítani a „biciklis folyamot”, így a gyalogosok átkelhettek a zebrán. Érdekes látvány volt!

Az autósok egyébként vegyesen fogadták a felvonulást. Viszonylag sokan szimpatizáltak a tömeggel, találkoztunk a kocsijának a motorháztetején üldögélő és mosolyogva integető sofőrrel, de akadtak olyanok is, akikhez nem jutott el a várható útlezárásokról szóló hír, és bizony nehezen viselték a várakozást. Az út szélén rengeteg külföldi nézte csodálkozva a kerékpáros folyamot, és kattogtak a fényképezők rendesen.

Néhány nagy forgalmú útvonal (pl. Attila út, Nagykörút)) mentén lévő első, második emeleti lakásainak ablakát valószínűleg hosszú idő után ki lehetett nyitni egy órácskára. Ezt sokan meg is tették, és érdeklődve nézték a demonstrálókat. Összességében jó hangulatú, eredményes megmozduláson derült ki, mennyien is szeretnének megfelelő körülmények között kerékpározni akár a városban, akár a városon kívül. Különleges élmény volt!

Ja és még valami: Természetesen, mint minden nagy létszámú rendezvényen, itt is nagy mennyiségű sör fogyott, azonban a közterületeseknek mégsem lesz sok extra munkájuk!

Mozgasvilág

Hirdetés
Hirdetés