Menü

2007.12.18.     Hozzászólás 0

kerekparosklub.org

Margit híd fejlemények

A Magyar Kerékpáros Klub nem elégszik meg a nemrégiben nyílvánosságra került Margit hídi egyoldali kerékpársáv ötletével, ezért további tárgyalásokat eszközöl.


Ma - bár a tervezettnél rövidebb ideig - tárgyaltunk a Fővárosi közlekedésért fefelős Főpolgármester helyettessel, Hagyó Miklóssal a Margit híd ügyéről.

Ismételten felhívtuk a figyelmét, hogy a tervezett megoldás (egyoldali kétirányú 1,8 m széles kerékpárút) nem felel meg a biztonságos és kerékpározás igényeinek.

Ismertettük vele, hogy az optimális megoldás a kétoldali kétirányú kerékpárút lenne, a kompromisszumos megoldásnak pedig a kétoldali egyirányú kerékpársávot tudjuk elképzelni. (ezekkal a javaslatokkal az ügyosztály is egyetért).

Elmondut azt is, hogy javaslatainkat már régebben is megtettük, hiába, nem készült róluk alternatív terv, ami kimutatta volna az esetleges plusz költségeket, hátrányokat.

Hagyó Úr a jelen lévő illetékeseknek a helyszinen kiadta az utasítást, hogy készítsék el a javasolt megoldás költésvetését, induljon egyeztetés a műemléki illetékesekkel is.

A megbeszélésünkről emlékeztető készül.