Menü

2009.02.18.     Hozzászólás 0

Mallorcán mutatták be a 2009-es Multivan Merida Biking Team-et

A február 22-ig tartó mallorcai edzőtábor keretében megrendezett sajtótájékoztatón mutatták be a német székhelyű profi mountain bike csapatot, a Multivan Merida Biking Team-et.

A német profi csapat júliusban Magyarországon is rajthoz áll.

A bringások már a 2010-es modellekkel fognak részt venni az idei viadalokon. Az együttes tagjai 2009-ben a világ majd’ egy tucat országában, köztük Magyarországon is rajthoz állnak. A csapat programjában 40 verseny szerepel, s mint versenynaptárukból kitűnik, néhányan a július első hétvégéjén megrendezendő, a T-Mobile Top Maraton sorozat második állomásának számító Duna Maratonon rohamozzák meg a Pilist és a Visegrádi várat.

 

A szezon elején biztosan nem versenyez a 26-szoros világkupa-győztes, olimpiai- és világbajnok Gunn-Rita Dahle (norvég), aki tavasszal gyermeket fog szülni, noha csapata bizalmát élvezve, a Londoni olimpiáig szól szerződése. Az együttest a két világbajnok: Jose Antonio Hermida (spanyol) és Ralf Naef (svájci) mellett Moritz Milatz (német), Robert Gehbauer (osztrák), Hannes Genze (német), Jochen Kass (német) és Rudi van Houts (holland) alkotják.

 

A versenyzők a február 22-ig tartó spanyolországi edzőtábor során – ahol zömmel országúton tréningeznek – már a 2010-es (!) Merida hegyikerékpárokkal ismerkednek, a legkönnyebb versenygépek karbon vázának súlya nem haladja meg az 1 kilogrammot.

Bővebb információk (magyar nyelven): www.bikefun.hu