Menü

2011.02.22.     Hozzászólás 0

Bikefun.hu

Mallorcán bemutatták a gyári Merida idei keretét

Hermida világbajnoki trikóban

A tesztnappal zárult a Multivan Merida Biking Team többnapos, nemzetközi sajtótábora, a mallorcai Merida Press Camp. A német, gyári hegyikerékpáros-csapat – hagyományosan – ez alkalomból mutatta be 2011-es keretét illetve legújabb fejlesztését.

 

Multivan Merida Biking Team
Multivan Merida Biking Team

 

A spanyol szigeten mintegy 100 újságíró számára ismertette Andreas Rottler csapatvezető a 2010-es eredmények mellett az idei terveket, Jürgen Falke tervezőmérnök pedig a technikai újításokat. A Multivan Merida Biking Team versenyzői keretét 2011-ben 6 versenyző alkotja.

 

Multivan Merida Biking Team
Multivan Merida Biking Team

 

A 2002-ben alapított együttes 2010-ben kimagasló eredményeket ért el, összesen 32 győzelmet szerzett. Soraiban tudhatja az olimpiai szám világbajnokát, a spanyol Jose Antonio Hermida személyében. A svájci Ralph Naef Európa-bajnok lett a maratoni számban, a norvég Gunn-Rita Dahle a kontinens-viadalon ezüstérmet szerzett. Jochen Kaess Németországban, míg Andreas Kugler Svájcban lett hazája maratoni legjobbja, így idén tulajdonosa lehet a nemzeti színű, bajnoki meznek. A csapat, a mellett, hogy 2011-ben a világbajnoki, szivárvány trikót is birtokolja, az olimpiai krossz tavalyi világkupákon elért pontok alapján csapat-elsőként állhat rajthoz; a rangsort maratonban is az élen zárta. A kerekesek a német, 2005-ös Európa-bajnok Hannes Gense-vel kiegészítve adják a német bejegyzésű csapat idei keretét.

 

Multivan Merida Biking Team
Multivan Merida Biking Team

 

A sajtótájékoztatón ismertetésre került a gárda versenynaptára, mely mintegy félszáz eseményt tartalmaz; a kerekesek összesen 14 ország viadalain vesznek részt. A szezon február végétől október közepéig tart.
Kétezer-tizenegyben folynak a Londoni Olimpia kvalifikációs küzdelmei, így a csapat fő célja nem más, mint a ’12-es ötkarikás játékokra való minél több kvóta megszerzése. Mint Andreas Rottler csapatvezető a sajtótájékoztatón elmondta, a kerekesek esélyesek erre, a világbajnok Hermida pedig Londonban akár csúcsra érhet.

 

Multivan Merida Biking Team
Multivan Merida Biking Team

 

A több napos események külön napirendi pontjait jelentette a technikák ismertetése, tesztelése. A tervező, Jürgen Falke látványos prezentációt tartott a 2012-es – tehát jövő évi (!) – újdonságokról. A változást a korábbi 26 colos kerekek 29-es méretre növelése hozta, a nagyobb átmérő jobb gördülést eredményez, mely inkább a hosszabb távú viadalokon fejtheti ki hatását, ez a kerekesek számára alternatívát jelent.
- A csapat tagjai versenykörülmények között tesztelik a fejlesztéseket, melyek kereskedelmi forgalomba várhatóan a szezon végén kerülhetnek. A versenyzők a Merida carbon O.Nine, Big Nine és Ninety-Six modelljét használják – mondta Kovács Tamás, a hazai forgalmazó BikeFun Hungary Kft képviselője.

 

Multivan Merida Biking Team
Multivan Merida Biking Team

 

A 2011-ben boltokba kerülő Merida paletta legütősebb darabjait itt találod: Klikk ide!

Olvass többet a témáról: merida 2011