Menü

2009.07.12.     Hozzászólás 0

Vasvári Ferenc

Madaras Zoltán a szekszárdi kritériumgála legjobbja

Kritériumgálával zárta a Gemenci Nagydíjat az Ifjúsági Unió Szekszárd szervező csapata, melyet éjszaka rendeztek. A 25 körös háztömbkerülő verseny eredménye már nem számított bele a kétnapos viadalba, azonban méltó befejezése volt annak.


A kritériumversenyre minden kerekes meghívást kapott, aki értékelhetően befejezte a 35. Gemenci Nagydíjat. A bringások minden körben hajráztak a felajánlott pénzdíjakért, jutalmakért. A Szekszárd belvárosában kijelölt, forgalomtól teljesen lezárt, mintegy másfél kilométeres körpályát, az amatőrök és az utánpótlás-korosztályok futamai után, pontban fél kilenckor vették birtokba az elit kerékpárosok. A versenyt 1975-óta megrendezik a Gemenci Nagydíj gálájaként, mely esztendők óta Pálinkás Csaba emlékét őrzi, aki két alkalommal is győzni tudott. Az éjszakába nyúló esemény alkalmával – a nézők számát tekintve is – a hazai kerékpársport ünnepére került sor.

 

GemecGP

Fél távnál egy háromfős szökés alakult ki, melynek sikeréhez egy hazai, szekszárdi kerekes, Madaras Zoltán is hozzájárult. Előnyük egyre nőtt, a befutó alkalmával egymás közt osztották le a helyeket. A célban végül a tavalyi nagydíj összetett második helyezettje, az idei pöttyös trikós, Madaras emelhette föl a kezét.

 

Gemenc Gp


Eredmények, Alisca Bau Kupa, Pálinkás Csaba Emlékverseny:


1. Madaras Zoltán (Betonexpressz-2000 Limonta)

2. Adam Homolka (cseh, VIPERbike-Arbö-Graz)

3. Ivan Stevic (szerb válogatott)

Olvass többet a témáról: bicikli, bicikli túra, kerékpár, kerékpár túra