Menü

2009.03.16.     Hozzászólás 0

LTV Merida Racing csapatbemutató

Az LTV Merida Racing 2008-as megalakulása után remek esztendőt zárt az Olimpiai Cross szakágban, amely a hegyikerékpározás olimpiai szakága...

Csapatunkról röviden:
Az LTV Merida Racing 2008-as megalakulása után remek esztendőt zárt az Olimpiai Cross szakágban, amely a hegyikerékpározás olimpiai szakága. Ebben az esztendőben Benkó Barbara és Lukács Bálint versenyzőink értek el kiemelkedő sikereket. Csapatunk a 2008-as esztendő után nagy örömmel kísérte el Barbit egy német profi csapatba, valamint UNDER programunkat folytatva igazoltunk le 3 új, még utánpótláskorú (U19-es) versenyzőt. Az LTV Merida Racing így a 2009-es versenyszezonban 6 fővel járja az ország és a világ versenyeit a következő összeállításban:

- Kéri Zsófia: Elit U19-es női versenyző, UNDER programunk egyetlen hölgy versenyzője, aki a 2010-es esztendőben is a juniorok között fog versenyezni. Zsófi mögött áll a teljes csapat, hogy kvalifikálja magát a 2010-es Ifjúsági Olimpiára.

- Kiss Dániel: Elit U19-es férfi versenyző. Dani, Zsófihoz hasonlóan céltudatosan készül az Ifjúsági Olimpiára, ennek megfelelően építettük fel számára a versenynaptárat, fő eseményként megjelölve az augusztusi világbajnokságot Ausztráliában.

- Béla Attila: Elit U19-es férfi versenyző. Utolsó éves juniorként Attila célratörően győzelmeket szeretne szerezni a magyar és a környékbeli OX- versenyeken, illetve fő szándékában áll az OX Magyar Bajnoki cím megszerzése. Mi teljes háttérrel mögötte állunk!

- Lukács Bálint: Elit U23-as férfi versenyző. Bálint 2009-ben első évét kezdi meg a 23 év alattiakkal, így elsődleges célja a hazai kupafutamok dobogója, kis külföldi C-s versenyek pontszerző helyei, illetve a világkupákon és az Európa-bajnokságon való helytállása. Hosszabb távon a 2012-es olimpiára kvalifikáló Magyar Válogatottban képzeli el a helyét.

- Benkó László: Az LTV Merida Racing vezetőedzője, mind a négy versenyzőnk felkészülését és edzésmunkáját ő irányítja és kontrolállja. Magyarországon és külföldön egyaránt elismert szaktekintély.

- Lukács Balázs: A csapat alapítója, vezetője és menedzsere. Többek között az ő feladata a csapat egységességének megteremtése, utazásszervezés, a versenyek alatti problémák és fontos feladatok megoldása, hogy versenyzőink csak és kizárólag az adott célra tudjanak fókuszálni.

 

UNDER:
Ennek a programnak az első lépése Benkó Barbi elkísérése volt egy neves német csapatba, majd a három utánpótláskorú versenyző leigazolása a téli UNDER tábor után. Célunk, hogy az UNDER programmal tökéletes körülményeket, és lehetőségeket biztosítsunk Magyarország legjobb utánpótláskorú versenyzőinek, mellyel párhuzamban az egész magyar kerékpársport színvonalát is igyekszünk fejleszteni. Úgy gondoljuk, hogy tökéletes alappal rendelkező utánpótlás versenyzők fogják jelenteni a magyar kerékpársport jövőjét, ezért fordítunk nagy hangsúlyt erőnléti és technikai táborok szervezésére, amik bármelyik 18 évnél fiatalabb kerékpárások számára elérhetőek. 

 A csapatunk számára fontos esemény lesz a 2010-es Ifjúsági Olimpia, aminek részvételi jogáért két korosztályos versenyzőnk fog harcba szállni, ezt tűztük ki UNDER programunk legkiemelkedőbb eseményének.

 

Segítőink:
Lukács & Tamás Vác - A biztos alap!
Merida - A tökéletes techinka minden terepre
Squeezy - Egész éves energiánk
Joe’s No-Flats - A gondmentes bringázás élményéért.
Diego - Hogy mindig biztos talajon álljunk.
Lazer - A biztonságunkért.
Ritchey - Az állandó tapadásért és biztos kormányzásért.
Sigma - A pontos adatokért.
Multivan - Hogy ne csak bicajoznunk kelljen.
NW - A kényelemünk, megjelenésünk és teljesítményünk fontos kelléke.
Crocs 
Bomba - Hogy az utolsó körben is tudjunk javítani.
Csc - A teljesítményünkért.

Olvass többet a témáról: csapat, mountainbike, merida