Liptószentmária alias Liptói-tenger

Slovakia.travel
2024/06/07
Hirdetés

Liptó népszerű nyaralóhely, és a nyári szezon tele van látnivalókkal. A régió központja Liptószentmária - a helyiek Liptói-tengernek is nevezik-, és minden oldalról hegyek veszik körül. A 2024-es nyári szezon Liptóban Liptószentjánban kezdődött - egy kis faluban, amely számos látnivalóval rendelkezik, ami tovább hangsúlyozza a régió kínálatának sokszínűségét és egyediségét.

A nyár újdonságai közé tartozik a helyi kúriák és kúriák történetére összpontosító városnéző útvonal, a Kaďa-termálforrás környékének fokozatos újjáélesztése és egy új kerékpárpark Jánská dolinában. Szimbolikusan egy liptói földesúr, turista, kerékpáros, barlangász és fürdőző nyitotta meg, és meghívta a belföldi turistákat és a határon túlról érkező látogatókat egy szlovákiai nyaralásra.

Liptószentmária alias Liptói-tenger-2
Liptószentmária alias Liptói-tenger-2

Érdemes minél hamarabb lefoglalni egy nyaralást Liptóban.

A régió által kínált élmények iránti érdeklődés évről évre növekszik. Tavaly Liptónak közel 2,1 millió vendégéjszakája volt, és a Magas-Tátra és Pozsony mellett Szlovákia egyik legismertebb turisztikai célpontja. A liptói nyaralás mindenképpen kiváló választás. A régió Szlovákia ékköve, az ország gyönyörű részén helyezkedik el, csodálatos természettel, és különösen nullától száz évig kínál élmények egész sorát a látogatóknak, függetlenül attól, hogy pihenésre vágynak vagy sportolni és szórakozni akarnak. A Liptovská Mara gát és két vízi park - a Tatralandia Liptovský Mikulášban és a Bešeňová vízi park a legjobb nyári választások a vízi élményekhez. Számos barlang nyilvánosan is látogatható - a Demänovai-szabadság-barlang, amely új világítással büszkélkedhet, és a Stanišovská barlang a Jánská-völgyben.

Az aktív turisták ötven jelölt, több mint 1100 kilométer hosszú túraútvonalat élvezhetnek, nyáron felvonók is vonzzák őket Malinô Brdo-ba vagy Chopokra, ahonnan a gerinc mentén eljuthat az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsára, a Gyömbérre  (Ďumbier) 2043 m tengerszint feletti magasságban. A kerékpárosok több mint 850 kilométernyi kerékpárutat, és egyre bővülő minőségi infrastruktúrát élvezhetnek.

Liptószentmária alias Liptói-tenger-1
Liptószentmária alias Liptói-tenger-1
Hirdetés