Menü

2017.10.05.     Hozzászólás 0

(X)

Lásd Szerbiát, azért mert csodaszép

Szerbia csodás természeti adottságait kevesen ismerjük, sőt turistáskodni sem jártunk eddig nagyon déli szomszédunkhoz. Itt az ideje, hogy ezen változtassunk és szépségeit felfedezzük!


Belgrád

Belgrád kb. 400 km-re található Budapesttől és nagyjából ugyanilyen távolságra helyezkedik el Zágrábtól, Podgoricától, Szkopjétől, Szófiától és Bukaresttől is.

Belgrád keresztút kelet és nyugat között a Száva és a Duna összefolyásánál, melynek fő látványossága a Kalemegdan erőd. Szerbia második legnagyobb városa a Belgrádtól 80 km-re található Novi Sad, amely egyben Vojvodina tartományi fővárosa is. Novi Sad fő látványossága a Petrovaradin erőd és híres gazdag kultúrális öröksége, multi-etnikai rendezvényei és multi-felekezetei révén.

Belgrád a Sava és a Duna összefolyásánál Forrás: National Tourism Organisation of SerbiaGalériáért katt a képre!

 

De mégis mi teszi Szerbiát különlegessé?

- egész évben látogatható desztináció

- barátságos, vendégszerető vendéglátás

- turisták által ritkábban járt vidék, ahol tumultustól nem kell tartani

- vadregényes tájak a maguk eredeti mivoltában

 

Nyugat- és Kelet Szerbia természeti ékkövei

Tara Zaovine Nemzeti Park Forrás: National Tourism Organisation of Serbia
Galériáért katt a képre!


Nyugat-Szerbia:

A Kopaonik- és Tara Nemzeti Park minden természetkedvelő álmát megvalósítják vadságukkal és egyedülálló természeti szépségükkel, amely az aktív turizmus központjává is emeli e két régiót. Itt található az UVAC Speciális Természeti Rezervátum, ahol olyan védett fajok élnek, mint pl. a fakó keselyű - amely a legnagyobb Szerbiában élő madár. Szintén Nyugat Szerbia területén találhatók az UNESCO világörökség részét képező kulturális örökség, mint pl. a Studenica kolostor. A Tara Nemzeti Park a Világörökség része, itt található a 17 legszigorúbb védelemre érdemes természeti rezervátum. A Tara tájegységei: Kaluderske bare, Mitrovac, Zaovine, Zvijezda-hegy, Pred keresztje hágó, Fekete orom vidéke.
Ismertebb gyalogtúra ösvények a közelben: Raca-ösvény, Crnjeskovo-ösvény, Tepih livada (tőzegmező) tanösvény, Banjska stena (sziklafal) gyalolgtúra-ösvény, Biljeska stena gyalogtúra-ösvény. Látogatóközpontok találhatók további információval Mitrovácon és Bajina Bastán.Vaskapu Nemzeti Park - Duna Forrás: National Tourism Organisation of Serbia
Galériáért katt a képre!

Kelet-Szerbia:

Vaskapu-szoros - csodálatos folyami szurdokvölgy, ahol a Duna magas sziklafalak között kanyarog 134 km-en keresztül. A Vaskapu-szoros már az ókortól természetes határként működött a Kárpát-medence és a Balkán északi része között. Szintén Kelet-Szerbia területén találhatók a szintén az UNESCO világörökségének részét képező római kori maradványok, mint pl. Felix Romuliana.


Őszintén örülünk, hogy Szerbia mindannyiunk számára elérhetővé és vonzó uti céllá nőtte ki magát az elmúlt évek folyamán, hála a turisztikai fejlesztések során gyarapodó információknak remélhetőleg egyre többet tudunk meg e kivételes természeti adottságokkal rendelkező ország bejárásának lehetőségeiről.

 

Bővebb információ:
www.serbia.travel

Olvass többet a témáról: kanyon, duna, kerékpár, túra, Szerbia

Ajánló