Menü

2009.07.24.     Hozzászólás 0

Közeledik a második TDF győzelme felé Contador - Tour de France

Újabb lépést tett második TDF győzelme felé Contador azzal, hogy megnyerő fölénnyel ért célba a Tour 18 szakaszán, mely a második egyéni időfutam is volt egyben. Összetettben már több mint négy perc előnye van a második Schlekkel szemben.


Csütörtökön rendezték meg az idei Tour második egyéni időfutamát, melyet az Annecy-tó körül volt kijelölve. A 40,5 kilométeres távon Fabian Cancellara volt a legesélyesebb, és jó eredménnyel is haladt át a célvonalon, ám Contador nem bízva a véletlenben, 3 másodperccel még a nagy esélyesnél is jobbat teljesített. Így a svájci Cancallera-nak a második hellyel kellett beérnie. Harmadik az orosz, Mihail Ignatyev lett 15 másodperces hátránnyal. Armsrtong egyébként jó tempót diktált a futam elején, de fokozatosan visszacsúszott, és a nem túl fényes 17. helyen zárta az etapot.


Összetettben Contador vezet, és valószínűleg, ha nem bukik egy hatalmasat, akkor be fogja gyűjteni második TDF győzelmét. A második helyet kicsit több mint négy perc hátránnyal Andy Schlek foglalja el, harmadik helyet pedig újra Armstrong foglalja el.

A 19. szakaszon Bourgoin-Jallieu-ból  indul a mezőny és szintén a Aubenas-be érkezik!

Nálunk most megnézheted az 18. etap véghajrájának legizgalmasabb pillanatait:


Olvass többet a témáról: kerékpárverseny