Koca és Hősbringások egy célért (Critical Mass) Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2009/09/23
Azt mondják 20ezren voltak kedden Budapesten. Ugyan meg nem számoltam, de tény, hogy a városszéli bringautakon is legalább kétszer annyi kerékpárost lehetett látni, mint egy átlagos napon.
Hirdetés

A szervezők szerint legalább húszezren kerékpároztak az Eupai Autómentes Nap, illetve a Critical Mass alkalmából . A Városháza körüli összeláncolós ceremónia után rendőri felvezetéssel elindultak a gyerkőcök, a többi kerékpáros egész este "csak úgy" közlekedett a városban. Nem felvonultak.

 

Sajnos voltak, akik nem szabályosan közlekedtek és ez ezen a napon jobban feltűnt, mint egy átlagos hétköznap, de zömmel rend volt. Ha a pozitívat szeretnénk ebből (is) kihozni, akkor azt mondhatjuk, hogy legalább így egyértelműen látszott: nem minden bringás szabálytalankodó és nem minden szabálytalankodó bringás :) Tehát a hangsúly nem a bringás - nembringáson van, hanem a szabálytalankodó - nemszabálytalankodón , legyen az gyalogos, bringás, autós. Fontos ezt megjegyezni, mert ez az egyik legtöbbet piszkált téma.

 

Szóval vissza a kritkölmesszre! Bár sokszor akadt meg a forgalom, komoly dugó nem alakult ki sehol. A mostani megmozdulás fő témája a nagykörúti kerékpársáv követelése volt, továbbá a biztonságosan járható belvárosi hidak megvalósítása, az Andrássy úti bringa- és parklósáv megcserélése, kerékpártárolók, KRESZ-módosítás a kerékpárosok igényeinek figyelembevételével ésatöbbi ésatöbbi. Meg persze az elmaradhatatlan bringaemelés a végén!

Érkezett pozitív visszajelzés Egerből, Veszprémből is, tehát a vidéki vonal is erősödik :)

 

Mi lesz a CM-en kívüli napokon?

A hősbringások teszik a dolgukat továbbra is, harcolnak, lobbiznak a kerékpárosokért. És hogy mit tehet egy kocabringás? Közlekedj kerékpárral mindennap (munkába, suliba, haverekhez, színházba, stb.), használd az eddigi bringautakat, bringasávokat, vagy ha nincs, akkor az autóutakat és ami a legfontosabb: kérjük, hogy tartsd be a szabályokat!
Hirdetés