Kiváló hangulat és sok résztvevő a MTB Pikniken! Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2012/06/25
  A hétvégén került sor Vértesbogláron a Bringabanda MTB Piknikre, amely a TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásaként került megrendezésre.
Hirdetés

 

A hétvégén került sor Vértesbogláron a Bringabanda MTB Piknikre, amely a  TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásaként került megrendezésre. Kedvező időjárási feltételek mellett, kiváló  hangulatban és kifogástalan terepviszonyok mellett zajlott az idei  rendezvény. A verseny központja változatlanul a 950 lakosú Vértesboglár  festői panorámájú északi határában volt. A 310 nevező kerékpáros, köztük  csaknem 50 14 év alatti gyermek három különböző távot választhatott. A  legkisebbeknek egy 8 kilométeres, míg a juniorok és felnőttek 20 és 50  kilométeres távokon indulhattak. 

 

Az 50 km-es hosszabbik távon a Brindabanda versenyzője Búr Zsolt bizonyult  a legjobbnak, aki 2 órán belüli időeredménnyel teljesítette a versenyt, őt  Tóth András (VKE-Nelson) és a dán Michael Summer követte. A nők versenyében  szintén "hazai" siker született, hiszen Rácz Katalin személyében ugyancsak  Bringabandás győztes állhatott a dobogó legfelső fokára, a második helyet  Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE) szerezte meg, míg a harmadik  helyen Cséri Szilvia (ZKSE) futott be.

 

A Mountainbike Challenge versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont  által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott különdíját  Skotnyár Balázs nyerte, aki így egy TakarékPont számlával, egyéves ingyenes  számlavezetéssel, valamint díjmentes TaPassz mini bankkártyáva  gazdagodott.

 

A rövidtávon Somlai András, Czine Roland (Bike Express), Szapor Gergely  (Veloprima) sorrendet hozott a verseny, akik 45 perc alatt abszolválták a  távot, míg a nők között Juhász Fanni (GYÖRSE) győzött, akinek kereken 1 óra  kellett a 20 km teljesítéséhez, őt Szekér Adrienn (ZKSE) és Csóra Melinda  követte a célban.

 

A versenyközpontban igazi falusi vendéglátás várta a beérkezőket, ahol  babgulyás, túrós tészta és az elmaradhatatlan lekváros fánk volt az ebéd. A  jó hangulatot a Heimattöne környékbeli hagyományőrző zenekar és a  vértesboglári mazsorett kislánycsoport előadása fokozta. 

 

Az eredményhirdetéssel a MTB Pikink nem ért végett, hiszen a szervezők  este a vértesboglári horgásztó közepén lévő kis szigeten Wetwood koncerttel  és vadételekkel várták a kikapcsolódni vágyó bringásokat.

 

Takarékpont Mountainbike Challenge sorozat küzdelmei július 21-én folytatódnak a Gerecse Martonnal.

 

Eredmények:

Rövidtáv (abszolút)

Férfi:

1. Somlai András   

2. Czine Roland (Bike Express)   

3. Szapor Gergely (Veloprima)

 

Női:

1. Juhász Fanni (GYÖRSE)   

2. Szekér Adrienn (ZKSE)   

3. Csóra Melinda  



Hosszútáv (abszolút)

Férfi:

1. Búr Zsolt (Bringabanda SC)   

2. Tóth András (VKE-Nelson-Salice-Endura-High5)   

3. Michael Summer  



Női:  

1. Rácz Katalin (Bringabanda SC)   

2. Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE)   

3. Cséri Szilvia (ZKSE)



Teljes eredménylista:

 
Hirdetés