Menü

2012.06.25.     Hozzászólás 0

Kiváló hangulat és sok résztvevő a MTB Pikniken!

 

A hétvégén került sor Vértesbogláron a Bringabanda MTB Piknikre, amely a TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásaként került megrendezésre.


 

A hétvégén került sor Vértesbogláron a Bringabanda MTB Piknikre, amely a TakarékPont Mountainbike Challenge versenysorozat negyedik állomásaként került megrendezésre. Kedvező időjárási feltételek mellett, kiváló hangulatban és kifogástalan terepviszonyok mellett zajlott az idei rendezvény. A verseny központja változatlanul a 950 lakosú Vértesboglár festői panorámájú északi határában volt. A 310 nevező kerékpáros, köztük csaknem 50 14 év alatti gyermek három különböző távot választhatott. A legkisebbeknek egy 8 kilométeres, míg a juniorok és felnőttek 20 és 50 kilométeres távokon indulhattak. 

 

Az 50 km-es hosszabbik távon a Brindabanda versenyzője Búr Zsolt bizonyult a legjobbnak, aki 2 órán belüli időeredménnyel teljesítette a versenyt, őt Tóth András (VKE-Nelson) és a dán Michael Summer követte. A nők versenyében szintén "hazai" siker született, hiszen Rácz Katalin személyében ugyancsak Bringabandás győztes állhatott a dobogó legfelső fokára, a második helyet Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE) szerezte meg, míg a harmadik helyen Cséri Szilvia (ZKSE) futott be.

 

A Mountainbike Challenge versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott különdíját Skotnyár Balázs nyerte, aki így egy TakarékPont számlával, egyéves ingyenes számlavezetéssel, valamint díjmentes TaPassz mini bankkártyáva gazdagodott.

 

A rövidtávon Somlai András, Czine Roland (Bike Express), Szapor Gergely (Veloprima) sorrendet hozott a verseny, akik 45 perc alatt abszolválták a távot, míg a nők között Juhász Fanni (GYÖRSE) győzött, akinek kereken 1 óra kellett a 20 km teljesítéséhez, őt Szekér Adrienn (ZKSE) és Csóra Melinda követte a célban.

 

A versenyközpontban igazi falusi vendéglátás várta a beérkezőket, ahol babgulyás, túrós tészta és az elmaradhatatlan lekváros fánk volt az ebéd. A jó hangulatot a Heimattöne környékbeli hagyományőrző zenekar és a vértesboglári mazsorett kislánycsoport előadása fokozta. 

 

Az eredményhirdetéssel a MTB Pikink nem ért végett, hiszen a szervezők este a vértesboglári horgásztó közepén lévő kis szigeten Wetwood koncerttel és vadételekkel várták a kikapcsolódni vágyó bringásokat.

 

Takarékpont Mountainbike Challenge sorozat küzdelmei július 21-énfolytatódnak a Gerecse Martonnal.

 

Eredmények:

Rövidtáv (abszolút)

Férfi:

1. Somlai András   

2. Czine Roland (Bike Express)   

3. Szapor Gergely (Veloprima)

 

Női:

1. Juhász Fanni (GYÖRSE)   

2. Szekér Adrienn (ZKSE)   

3. Csóra Melinda  


Hosszútáv (abszolút)

Férfi:

1. Búr Zsolt (Bringabanda SC)   

2. Tóth András (VKE-Nelson-Salice-Endura-High5)   

3. Michael Summer  


Női:  

1. Rácz Katalin (Bringabanda SC)   

2. Kaufmann Brigitta (Merkapt Maraton Team SE)   

3. Cséri Szilvia (ZKSE)


Teljes eredménylista: http://balaton-team.com/index.php/eredmenylista.html

 

Olvass többet a témáról: kerékpár