Keviczky József Kerékpáros Teljesítménytúra

Békásmegyeri \"Vándor\" Kerékpáros Klub
2012/09/16
Idén 9. alkalommal rendeztük meg Keviczky Józsi bácsi emlékére a teljesítménytúránkat.
Hirdetés

Most is a már jól bevált 35, a 70 és a 120 kilométeres táv közül választhattak, akik a rendezvényünkre ellátogattak. A 35 kilométeres távnak 56, a 70 kilométeres távnak 57, míg a leghoszabb 120 kilométeres távnak 99 induló vágott neki. A 35 kilométeres útvonalat kimondottan családok, gyermekek és a kezdők, a 70 kilométeres távot a haladók részére alakítottuk ki, mind nyomvonalában, mind nehézségi fokában. A 120 kilométeres táv az előzőknél kicsit komolyabb. Az út elejét jellemző sík szakaszt követően az utolsó harmadban egy igen jelentős hegyet kell megmászni, ahonnan cserébe a harmadik ellenőrző állomástól majdnem gurulni lehet a célig. A táv teljesítésének segítésére az útvonal mentén három helyen ellenőrző és frissítő állomást állítottunk fel, ahol üdítő és édesség várta a kerékpárosokat. A szintidőn belül teljesítők a célban a teljesítés emlékéül kitűzőt, emléklapot, kaptak.

 



 

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával együttműködve ügyességi pályát alakítottunk ki és kresz-tesztlap kitöltésére volt lehetőség. Azonban most még a négyfajta „részeg szemüveget” is kipróbálhatták a válalkozó kedvüek.

 



 

Ezen a napon volt a Fővárosi Szabadidő Kupa Gyalogos és Kerékpáros túraversenye is. A 4 fős kerékpáros csapatoknak az ügyességi pálya érintésével kellett a 35 kilométeres távot teljesíteni, míg a gyalogosok 4 fős csapatai 8 kilométert és 5 állomást kűzdöttek le. A szabadidő kupa két futamán 27 csapat 108 indulója vett részt.
Hirdetés