Menü

2008.08.01.     Hozzászólás 0

Készülj a Mátra Maratonra profi edzéstervvel!

Nevezz az augusztus utolsó hétvégéjén rendezendő Mátra maratonra! A felkészülésben Tarján Tamás, a Merida Team edzője által összeállított edzésterv segít! Sőt, ha részt veszel az augusztusi közös edzésen, még nyerhetsz is!

 

Augusztus 31-én tartják az idei szezon egyik legnagyobb maratonját, a Mátra Maratont! Légy részese Te is a mountain bike maratonnak és készülj a Merida Team edzője, Tarján Tamás által összeállított edzésterv alapján! Hogy a felkészülés még izgalmasabb legyen, lehetőséged van részt venni egy augusztusi közös edzésen a Merida Maraton Team-mel!

 

A résztvevők között egy Sigma Onyx Pro pulzusmérős sport-órát és egy Merida mezt is kisorsolunk! Az edzésen való részvétel feltételeiért figyeld a hetente megjelenő edzésterveket!

 

 

 

Tarján Tamás

Nem sokkal azután, hogy 1993-ban elkezdtem versenyezni, rájöttem, hogy nincs kiút…ezt egy életen át csinálni fogom! Több mint tíz éve veszek részt a magyar kerékpársportban. Azóta túl vagyok a TF-en, jó sok versenyen és edzésen, de a versenysport iránti elhivatottságom nem múlt el!

A Maraton Merida Team-hez 2004-ben kerültem, mint edző-versenyző és mint régi ismerős. Hiszen akkor mi Mikkával (Mikusz) már túl voltunk egy közös egyesület megalapításán. (1996-ban együtt hoztuk létre a Front Mountan Bike Klub-ot.) Itt az egyesületben azóta is próbálom segíteni a fiúk, lányok felkészülését és igyekszem eközben a versenyeken is helyt állni. Ez néha nem megy könnyen, de kitaláltam egy segítséget magunknak: létrehoztam a ttgang.hu weboldalt. Itt kapják meg a „tanítványok” az edzésterveiket, és vezethetik az edzésnaplóikat is. Így sokkal könnyebben tudom figyelemmel kísérni ki milyen edzéseket végzett, és az edzéstervek is mindig rendelkezésre állnak a sportolóim számára. Nem kell excel táblákkal bajlódni, a statisztikák bárhonnan a világban elérhetőek, nem kell hozzá saját levelezés, elég csupán egy működő internet kapcsolat. Az oldal tartalmát tekintve sajnos nem valami naprakész, de hát nem is egy igazi közösségi portál. Inkább „csak” egy – egyelőre még kezdetleges - szolgáltatás felülete ez, ami a sportolók és jómagam az edző számára készült.

Tehát több mint tíz éve veszek részt a magyar kerékpársportban. Kerékpár szakedzői diplomámat 2003-ban a Semmelweis Egyetem Testnevelési Karán szereztem. Jelenleg is aktív versenyzőként a Maraton Merida Team sportolóinak nyújtok segítséget, bár mostanság – az apaság küszöbén! – a versenyek nagy részét kihagyni kényszerülök. Lobosz-t (aki Lobmayer Balázs) 2005-óta segítem tanácsaimmal, de edzéstervet 2006-tól írok neki. Azóta készülünk erre a most végre elkövetkezett sikerre, a Magyar Bajnoki címre. Lobosz volt az a tanítványom, aki már az elején kitűnt a többiek közül. (ez most nem csak afféle udvarias edző-duma! de tényleg!) Valahogy mindig is másképpen állt a kerékpározáshoz, mint a kortársai. Én úgy vettem észre, hogy neki inkább a sport öröme a küzdelem és a „feeling” volt a fontos. Ez azért fontos, mert ebből a korosztályból sokan sajnos valamiféle bizonyítási vágytól vezérelve kezdenek kerékpározni, ami szerintem kevés ahhoz, hogy igazán keményen képes legyen az ember edzésről edzésre teljesíteni. Lobosz képes volt erre. Nagyon lelkiismeretes edzett, és ami talán még fontosabb: elfogadta a tanácsimat, illetve a nála idősebb versenyzők tanácsait. Ennek az lett az eredménye, hogy megtanult „okosan” versenyezni. … és Magyar Bajnok lett! Büszke vagyok rá!

Lobmayer Balázs

19 éves vagyok és 4 éve kerékpározom versenyszerűen a  Merida Maraton Team színeiben, Tarján Tamás (TT) edző keze alatt. Tavaly felvételiztem a TF sportmenedzser- és rekreáció szakokra, mivel nem sikerült felvételt nyernem, beiratkoztam az OKTÁV által indított masszőr tanfolyamra, hogy ez az egy év is hasznosan teljen.

 

Eddigi eredményeim: 
- 2005-ben U19 OB 2. helyezet lettem
- 2006-ban Maraton  OB 2. ,Duatlon OB 2.
- 2007-ben volt egy holtpont, érettségi, felvételi, fellépés magasabb
korosztályba,de sikerült Maraton hosszútávon  férfi felnőtt összetett 5. helyet megszerezni
- 2008-ban Maraton kupafutam 3. helyezett ,  OX OB Magyar Bajnok

Célom a jövőben, egyetem mellett is a maximumot kihozni magamból.

 

SIGMA ONYX PRO pulzusmérős sport-óra

Professzionális segítség az edzések során. A német Sigma cég Onyx szériájának csúcsmodellje. Digitálisan kódolt jelátvitellel rendelkező pulzusmérős óra, rengeteg funkcióval, jól átlátható menürendszerrel. Előre programozható edzés modulok, körszámláló, kalóriaszámláló, Maraton verseny-modul – csak néhány a sok funkció közül. Az edzés zóna a felhasználó pulzus-értékeihez vagy az egyéni anaerob küszöbhöz (IAT) is beállítható. További információk: www.bikefun.hu
Fogy.ár: 26.400,- Ft

 


Merida Maraton Team

Olvass többet a témáról: edzés, edzésterv, kerékpár, mátra, sigma, Mátra Maraton