Menü

2006.04.03.     Hozzászólás 0

Kerékpárral Budapestért és a tiszta levegőért verseny

Budapesten - más európai városokhoz viszonyítva - rendkívül alacsony a kerékpározók aránya a közlekedésben. Hiába lenne esetleg megfelelő infrastruktúra, vagy jó közlekedési morál, ha nincs megfelelő reklám, mely kerékpározásra buzdítja az embereket, divatot csinálna a kerékpározásból.
Ennek egyik leghatékonyabb módja, ha mindenki által ismert cégeket, intézményeket, iskolákat, üzleteket veszünk rá, hogy dolgozóikat, ügyfeleiket, tanulóikat, vevőiket kerékpározásra sarkallják, és mindez verseny keretein belül zajlik.Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.
Az ötlet a Városi Biciklizés Barátai Egyesület vezetői fejéből pattant ki, és nyomban nekiláttak a megvalósításnak. Hatására biztos, hogy sokan át fognak ülni az autóból a kerékpár nyergébe, legalább alkalmanként. Így gyakorlatilag jelentős ráfordítás nélkül csökkenhet az a légszennyezés, mely évente majd' 2000 ember halálát és több százezer ember megbetegedését okozza fővárosunkban, és végeredményként egy sokkal barátságosabb várost kapunk.
A győztesek kiválasztásában sok szempontot vesznek figyelembe, a kerékpártárolási lehetőségeket, van-e a munkahelyen öltöző, zuhanyzó, vagy biztosítanak-e céges kerékpárt, kerékpáros esőruhát. A verseny a Föld Napján (04.22.) indul, de már április elsejétől lehet nevezni. A nyertesek - mint követendő példa - több újságban, TV-ben, rádióban, és Internetes honlapon is be lesznek mutatva, és értékes nyeremények birtokosaivá válhatnak a nyertes cégek dolgozói.
A nevezési lap és a versenykiírás letölthető az egyesület honlapjáról http://www.vbb.hu/programok/verseny.htm címen.
További információk:
Orczán Ildikó
versenykoordinátor 20/462-0416