Kerékpárral Budapestért és a tiszta levegőért verseny

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2006/04/03
Budapesten - más európai városokhoz viszonyítva - rendkívül alacsony a kerékpározók aránya a közlekedésben. Hiába lenne esetleg megfelelő infrastruktúra, vagy jó közlekedési morál, ha nincs megfelelő reklám, mely kerékpározásra buzdítja az embereket, divatot csinálna a kerékpározásból. Ennek egyik leghatékonyabb módja, ha mindenki által ismert cégeket, intézményeket, iskolákat, üzleteket veszünk rá, hogy dolgozóikat, ügyfeleiket, tanulóikat, vevőiket kerékpározásra sarkallják, és mindez verseny keretein belül zajlik.
Hirdetés


Az nyer, aki a legtöbb embert veszi rá a kerékpározásra a legjobb módszereket veti be ennek ösztönzésére.
Az ötlet a Városi Biciklizés Barátai Egyesület vezetői fejéből pattant ki, és nyomban nekiláttak a megvalósításnak. Hatására biztos, hogy sokan át fognak ülni az autóból a kerékpár nyergébe, legalább alkalmanként. Így gyakorlatilag jelentős ráfordítás nélkül csökkenhet az a légszennyezés, mely évente majd' 2000 ember halálát és több százezer ember megbetegedését okozza fővárosunkban, és végeredményként egy sokkal barátságosabb várost kapunk.
A győztesek kiválasztásában sok szempontot vesznek figyelembe, a kerékpártárolási lehetőségeket, van-e a munkahelyen öltöző, zuhanyzó, vagy biztosítanak-e céges kerékpárt, kerékpáros esőruhát. A verseny a Föld Napján (04.22.) indul, de már április elsejétől lehet nevezni. A nyertesek - mint követendő példa - több újságban, TV-ben, rádióban, és Internetes honlapon is be lesznek mutatva, és értékes nyeremények birtokosaivá válhatnak a nyertes cégek dolgozói.
A nevezési lap és a versenykiírás letölthető az egyesület honlapjáról http://www.vbb.hu/programok/verseny.htm címen.
További információk:
Orczán Ildikó
versenykoordinátor 20/462-0416

Hirdetés
Hirdetés