Kerékpárral a Kapcsolat Koncertre! Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/06/23
A tizenkettedik Kapcsolat Koncert már a kerékpározókról is szól. Most először őrzött és kulturált, emellett ingyenes Bringa Parkolót alakítanak ki a szomszédos Városligeti Műjégpályán a kerékpáron érkezőknek.
Hirdetés

Június 28-án, szombaton este immár a 12. alkalommal rendezik meg a T-Mobile hagyományos Kapcsolat Koncertjét, amelynek főszereplője a magyar színpadokon mindig szívesen látott Santana.  Eddig minden évben új és közkedvelt sztár fellépése tette emlékezetessé és sikeressé a mindig is ingyenes könnyűzenei eseményt, amelynek tíz alkalommal az ’56-osok tere adott otthont. Egyszer – az első alkalommal – pedig a Margitszigeti stadion, amikor – 1997-ben – éppen Santana mutatta be rendkívüli énekes és gitáros tudását, így hát ő a sorozat első „duplázója”.

A tizenkettedik Kapcsolat Koncert házigazdája és médiatámogató partnere, a PORT.hu idén nem csak a zenebarátokra, közelebbről a Santana rajongókra gondolt, hanem a kerékpározás, az egészséges életmód híveire is. Ennek bizonyítékaképpen most először őrzött és kulturált, emellett ingyenes „Bringa Parkolót alakítanak ki  a szomszédos Városligeti Műjégpályán a kerékpáron érkezőknek. Pontosabban annak az ezer bringásnak, akik a június 25-i határidő lejártáig regisztrálják magukat és parkoló igényüket a www.port.hu  oldalán. Érdemes lesz iparkodni, mert három nap leforgása alatt ötszáz hely gyorsan elkelt…

Az új lehetőség megteremtése egyelőre csak jelzés értékű, szimbóluma annak, hogy a Magyar Telekom Nyrt. társadalmi szerepvállalásának egyre hangsúlyosabb elemeként az egészséges életmódra szoktatásban, a kerékpározás felkarolásában, és az ezzel kapcsolatos új lehetőségek megteremtésében is jelentős szerepet kíván betölteni. Ezzel függ össze a T-Mobile „Kerékpáros Nagykönyvének” bemutatkozása is a Kapcsolat Koncerten. Ez a kiadvány tulajdonképpen nem más, mint egy újszerű aláírásgyűjtő, amelybe azoknak a térre kilátogatóknak a kézjegye kerül majd be, akik lelkesen egyetértenek az egészséges életmód kialakításának szükségességével, ezen belül pedig a kerékpáros közlekedés, testedzés és kikapcsolódás fontosságával. A remélhetőleg tekintélyes számú – sok tízezer - aláírást magába foglaló könyvet számos helyen mutatják majd be, abban a reményben, hogy „olvasói”mindenütt felismerik majd a gyűjtemény üzenetét.

A T-Mobile „Kerékpáros Nagykönyvével” a nyár folyamán számos helyszínen találkozhat minden egészséges életmód és bringa rajongó. Akik kedvet éreznek ahhoz, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, az alábbi helyszíneken elláthatják kézjegyükkel a „Kerékpáros Nagykönyvet”:

Kapcsolat Koncert Városliget 2008.06.28
Duna Maraton Visegrád 2008.07.5-6
Szekszárdi Kerékpáros napok, Gemenc Kupa Szekszárd 2008.07.9-12
Bükk Maraton Eger 2008.08.2-3
Mátra Maraton Mátraháza 2008.08.30-31
Európai Mobilitási Hét, Autómentes nap, CM Budapest 2008.09.20 (várhatóan)
Összetett Maraton díjátadó, bál Budapest 2008.11.29

Hirdetés