Menü

2006.09.28.     Hozzászólás 0

Kerékpáros Teljesítménytúra Keviczky József emlékére - beszámoló

Gyönyörű már nyáriba hajló őszi időben rendeztük meg harmadik alkalommal a Keviczky Józsi bácsi emlékére rendezett teljesítménytúránkat. A rajt helye a már jól megszokott békásmegyeri Pünködsfürdő Mc Donald’s Étterem.
A hely a teljesítménytúráinkat látogató kerékpárosok előtt nem ismeretlen, ugyanis évek óta innen indulnak és ide érkeznek teljesítménytúráink. A fogadtatásból és a tanúsított figyelemből látszik, hogy a sport és a kerékpárosok felé nyitott, barátságos csapat mindig szívesen lát bennünket kerékpárosokat.Ebben az évben is a Pais Dezső úti általános iskola kérésére a kiírásban nem szereplő 30 kilométeres távon biztosítottunk számukra indulási lehetőséget a tavalyi évhez hasonlóan, így ezt a távot 36 lelkes diák és kísérő felnőtt teljesítette.


A két hivatalos távon a 70 és a 120 kilométeren több induló vágott neki a túrának, amely a Dunakanyar Pilisi oldalán vezeti végig a kerékpárosokat. A 70 kilométeres távnak – amely GPS-es mérések tanúsága szerint csak 60 kilométeresre sikeredett – 46-an vágtak neki, de sikeresen csak 44-en fejezték be. A 120 kilométeres táv az előzőnél kicsit komolyabb. Az út utolsó harmadában egy igen jelentős hegyet kell megmászni, ahonnan cserébe a harmadik ellenőrző állomástól majdnem gurulni lehet a célig. Ezt az útvonalat 74 vállalták be, de itt is ketten feladták. A táv teljesítésének segítésére az útvonal mentén három helyen ellenőrző és frissítő állomást állítottunk fel, ahol üdítő és nápolyi várta a kerékpárosokat.


A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával együttműködve, a Budakalászi BricoStore Áruház parkolójában ügyességi pályát alakítottunk ki és kresz-tesztlap kitöltésére volt lehetőség, amivel 37 indulónk élt.


A célba érkezőket a Mc Donald’s Étterem szendvicse és üdítője mellett, a Magyar Turista 3 számát olvasgathatták, melyet a szerkesztőség ajánlott fel. Az előbbiek mellett minden a távot sikeresen teljesítő a másik támogatónk a Kalandoor internetes magazin egy CD változata mellé kitűzőt és egy emléklapot kapott elismerésül.


Budapest, 2006. szeptember 26.


Szabó László
ügyvezető elnök
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub