Menü

2006.09.28.     Hozzászólás 0

Kerékpáros Teljesítménytúra Keviczky József emlékére - beszámoló

Gyönyörű már nyáriba hajló őszi időben rendeztük meg harmadik alkalommal a Keviczky Józsi bácsi emlékére rendezett teljesítménytúránkat. A rajt helye a már jól megszokott békásmegyeri Pünködsfürdő Mc Donald’s Étterem.
A hely a teljesítménytúráinkat látogató kerékpárosok előtt nem ismeretlen, ugyanis évek óta innen indulnak és ide érkeznek teljesítménytúráink. A fogadtatásból és a tanúsított figyelemből látszik, hogy a sport és a kerékpárosok felé nyitott, barátságos csapat mindig szívesen lát bennünket kerékpárosokat.Ebben az évben is a Pais Dezső úti általános iskola kérésére a kiírásban nem szereplő 30 kilométeres távon biztosítottunk számukra indulási lehetőséget a tavalyi évhez hasonlóan, így ezt a távot 36 lelkes diák és kísérő felnőtt teljesítette.


A két hivatalos távon a 70 és a 120 kilométeren több induló vágott neki a túrának, amely a Dunakanyar Pilisi oldalán vezeti végig a kerékpárosokat. A 70 kilométeres távnak – amely GPS-es mérések tanúsága szerint csak 60 kilométeresre sikeredett – 46-an vágtak neki, de sikeresen csak 44-en fejezték be. A 120 kilométeres táv az előzőnél kicsit komolyabb. Az út utolsó harmadában egy igen jelentős hegyet kell megmászni, ahonnan cserébe a harmadik ellenőrző állomástól majdnem gurulni lehet a célig. Ezt az útvonalat 74 vállalták be, de itt is ketten feladták. A táv teljesítésének segítésére az útvonal mentén három helyen ellenőrző és frissítő állomást állítottunk fel, ahol üdítő és nápolyi várta a kerékpárosokat.


A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályával együttműködve, a Budakalászi BricoStore Áruház parkolójában ügyességi pályát alakítottunk ki és kresz-tesztlap kitöltésére volt lehetőség, amivel 37 indulónk élt.


A célba érkezőket a Mc Donald’s Étterem szendvicse és üdítője mellett, a Magyar Turista 3 számát olvasgathatták, melyet a szerkesztőség ajánlott fel. Az előbbiek mellett minden a távot sikeresen teljesítő a másik támogatónk a Kalandoor internetes magazin egy CD változata mellé kitűzőt és egy emléklapot kapott elismerésül.


Budapest, 2006. szeptember 26.


Szabó László
ügyvezető elnök
Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.