Menü

2005.04.20.     Hozzászólás 0

Kerékpáros felvonulás a Föld Napján

2005. április 22-én, a Föld Napján többezer fős biciklis felvonulást rendezünk a budapesti belvárosban! A felvonulás célja mindenekelőtt a városi kerékpározás további népszerűsítése.
Élhetőbb várost és tisztább levegőjű belvárost szeretnénk Fel kívánjuk hívni a figyelmet az egyre inkább sűrűsödő és lassuló, ráadásul jelentős környezetszennyezéssel járó motorizált közlekedés válságára. Alternatívát szeretnénk kínálni a mindennapos dugókban veszteglő autósoknak, bátorítva őket, hogy ha csak tehetik, használják a gyors, olcsó, egészséges és környezetbarát kerékpározást városi közlekedésük során.


Biztonságos kerékpárutakat, szállítási és tárolási lehetőségeket szeretnénk Direkt politizálás nélkül - csupán a jelenlétünkkel - hatni kívánunk a mindenkori város- és kerületfejlesztési irányvonal kidolgozóira annak érdekében, hogy az ehhez hasonló rendezvényeken tömegesen megjelenő, a napi kerékpáros közlekedést gyakorló, vagy igénylő emberek szükségeit is figyelembe vegyék munkájuk során. Nekünk is van autónk. Rendezvényünk így természetesen nem az autósok ellen irányul, hiszen a statisztikák szerint legtöbbjük egyben kerékpártulajdonos is. Fontos célunk azonban az ésszerű autóhasználat széleskörű népszerűsítése.
Forrás: www.criticalmass.hu