Kerékpáros figyelemfelkeltés Székesfehérváron Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/03/11
A CRITICAL MASS kerékpáros felvonulás harmadik alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron. Az idõpont ezúttal 2008. április 19. délután öt óra, az alkalmat az április 22-ei Föld Napja szolgáltatja.
Hirdetés

A legutóbbi, szeptemberi rendezvényen közel ezer ember tekert keresztül a városon kerékpárján, a rendezvény szervezõi remélik, áprilisban még többen eljönnek. A felvonulás elõtti két órában programok várják az érdeklõdõket.

A gyülekezés kezdete és a felvonulás közötti két órában ismét megrendezésre kerül a "Kerekpázsit beszélgetés". A beszélgetés témája a kerékpározás jelenlegi fehérvári helyzete és jövője.

A résztvevőket délután két órától különböző programok várják, többek között a gyerekek számára kerékpáros ügyességi verseny, BMX - trial bemutató, Bringa szépségverseny, stb. A menet 4 órakor indul a városon keresztül. Mivel a vonulás célja a figyelemfelkeltés, mindenki vigyen magával valamilyen hangos eszközt (dudát, csörgőt, cserregőt, kerregőt, bármit), ami tekerés közben is használható.

Útvonal: Halesz park - Budai út - Várkörút - Dózsa György út - Mészöly Géza utca - Palotai út - Piac tér - Széchenyi út - Horváth István utca - Lövölde utca - Budai út - Halesz park

 

Szeretettel várnak minden nem motorikus járművel (kerékpárral, rollerrel, gördeszkával, görkorcsolyával, tandemmel, triciklivel, velocipéddel, monociklivel...) közlekedőt.

Hirdetés