Menü

2009.12.14.     Hozzászólás 2

Kerékpár szerviz telefonhívásra - Bringangyal

Egy-két hete nem mindennapi vendég érkezett hozzánk és most nem a Mikulásra gondolok...


Ha kerékpárral közlekedsz a városban és a piros lámpát sem hagyod figyelmen kívül, akkor sanszos, hogy láttál Bringangyal-os sárga matricát. Tökugyanolyan, mint az az ótóklubos sárga-angyal, csak bicikliben - villan be sokaknak. És tényleg.

Az volt a terv, hogy majd jól kipróbáljuk a BringAngyalt defektet szimulálva és elmondjuk a tapasztalatainkat, de az élet közbeszólt és nem volt szükség szimulálásra. Történt ugyanis, hogy kolléga hátsójában munkába jövet megszűnt a nyomás, így kapva az alkalmon, tárcsázta is a +36 20 555 3884 mobilszámot. Mivel az "angyal" éppen hajtásban volt, kolléga meg a melóhelyhez közel, ezért az irodába beszélték meg a szervizelést. Nagyjából fél óra múlva meg is érkezett - mit sem sejtve hova lépett be - a segítség és beszélgetős tempóban kb 20-30 perccel később zárta be maga után az ajtót.

Elsőre nem hangzik nagy durranásnak, lévén egy óra alatt a városban könnyen találunk bringaszervizt ahol orvosolják a problémát - ha orvosolják, mert tapasztalatok alapján gyakran szervizben sem tudják azonnal megoldani a bajunkat. A projekt még csak tesztállapotban van, ami azt jelenti, hogy két futársrác (Sky & Buppa) nagyjából két hónapja nyújtja szolgáltatását a futárkodás mellett, éppen az ilyen tapasztalatok begyűjtése végett. Előfordulhat azonban, hogy este 6 (a legtöbb szerviz zárása után) ér a baj, vagy olyan környéken, ahol már ritkábbak a szervizek és nem tudod merre találsz legközelebb. Lehet hogy nem érsz rá napközben szervizbe rohangálni, de munka végén szükség van a járgányra, ilyenkor is kényelmes, ha angyal végzi el a melót. Ugyanez lehet a helyzet, ha generáloztatni kéne és szintén nem érsz rá munkaidőben elmenni, az angyalok ezt is bevállalják.

 

Ha dekeftet kapsz, elszakad a láncod, vagy a bowdened, érdemes rácsörögni az "angyalra", hátha a közelben van és gyorsan odaér hozzád. Ha későn ér oda, de sietned kell, akkor zárd le a bicajt a lerobbanás helyszínén, menj tovább úticélod felé békávéval vagy gyalog és az angyalok elmennek hozzád a kulcsért, megjavítják a bringád és a kulcsot is visszaviszik. A legdurvább esetben bringás utánfutóval mennek a járgányért, elviszik szervizbe és visszaszállítják.

 

A legfrissebb infók alapján jók a srácok tapasztalatai, úgyhogy élni fog továbbra is a telefonszám. A leggyakrabban defekt miatt hívják őket jellemzően vagy nagyon korán, hajnalban, vagy este 8 óra magasságában. Átlagosan 15-20 perc, míg odaérnek a helyszínre. Amikor telefonon beszéltünk, Sky épp egy lépcsőházba tartott, ahol az egyik lakó nem szívlelte a folyosón tartott bringákat és szépen kicsípkedte a szelepeket. Ilyen is van.... borzalom.

 

Egy biztos, a telefonszámukat elmenteni semmibe nem kerül és mivel az ördög nem alszik, elkélhet egy angyal.

Olvass többet a témáról: bringangyal, kerékpár szerviz, defekt, láncszakadás

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Pedalos 2009.12.17.   08:38

  Pedalos

  Tisztelt címzett

  Ez számomra nem új amit leírtatok hiszen kb 2 éve a Római part és Szentendre között Fekvő kerékpárommal illetve az utánfutómmal mint gyors szerviz dolgozom a Duna parton Ha javítható problémával találkozom akkor azt ott helyben javítom ha nagyobb a baj akkor azt a szervízembe szállítva maradéktalanul órvosolom A címem ahol el lehet érni a következő.:         www.pedalos.atw.hu  pedalos2@tonline.hu       Ha úgy gondoljátok, tudunk szervezeti  szinten is dolgozni, szeretném felvenni veletek a kapcsolatot.Tényleg jó az ötlet és hasznos is.Várom válaszotokat.

  Maradok tisztelettel Lédeczi György a pedálos   

  válasz erre...

 • Nati 2009.12.15.   08:42

  Nati

  Én elmentem a számot! 0-24 órás szolgáltalás? De amúgy meg nyugodtabban bringázom, mivel szerelni nem nagyon tudok, fejből meg nem megy az összes szerviz címe.. Így legalább már a netet sem kell magammal vinnem. Köszönjük Bringaangyal!Smile

  válasz erre...