Menü

2006.11.08.     Hozzászólás 0

Kemény volt az idei La Ruta

November 3-5 között zajlott a világ egyik legnehezebb mountain bike versenye, a La Ruta de los Conquistadores, amelyet minden év novemberében rendeznek Costa Ricában. Az útvonalon mindig vannak kisebb változtatások, de az irány azonos: Costa Ricát nyugatról kell átszelni, a Csendes-Óceántól a Karib-tengerig.Óriás nehézségek

A La Ruta - nagyon jellemző módon - idén sem volt egy méznyalás, sőt. Az utóbbi évekhez képest még több viszontagsággal kellett megküzdeniük a versenyzőknek, ugyanis hatalmas volt a sár és sok eső esett.

Nem csoda, hogy a 2. napra az 510 induló 350-re apadt, és még ennél is kevesebben rajtoltak az utolsó napon.

A mostoha körülményeket nemcsak az emberek viselték rosszul, de a gépek is. Sok alkatrész hibásodott meg, és nem mindent lehetett megjavítani. Sokan emiatt kényszerültek a versenyt feladni.


A nagymenők is szenvedtek

Az idei La Ruta nemcsak a hobbistáknak volt nehéz. A három nap abszolút győztese, a kolumbiai Leonardo Paez Leon azt nyilatkozta, hogy tudta, hogy kemény lesz a verseny, de nem volt rá felkészülve, hogy ennyire. Sok helyen akkora volt a sár, hogy ő is kilómétereken át cipelni kényszerült a montiját.

A tavalyi La Ruta győztes, Thomas Frischknecht (Swisspower) idén a 10.helyet szerezte meg összetettben, mert az első két napon rendkívül sok technikai problémája adódott. A La Ruta egyetlen külföldi győztese így nyilatkozott: "Sok más versennyel szemben a La Rután elért teljesítményt nem annyira az emberi tényezők, mint az időjárás befolyásolja".

Újdonság 2007-ben

Hogy a 2007-es La Ruta is biztosan nehéz legyen, a szervezők jövőre egy extra nappal bővítik a versenyt, ezzel 4-re emelve az etapok számát.

Eredmények:

Férfiak:

Leonardo Paez - Columbia
Andrei Amador - Costa Rica
Federico Ramirez - Costa Rica

Nők:

Mary Fedyna - Canada
Louise Kobin - U.S.
Hillary Harrison - U.S


A verseny hivatalos honlapja: http://www.adventurerace.com/web-ruta/index.htm