Jubileumi, 30. Szlovák Túrakerékpáros Találkozó Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/05/30
A Túrakerékpározás szerelmesei idén immáron 30. alkalommal gyűlnek össze a Szlovák Túrakerékpáros Találkozón, ezúttal a Csallóközben, Komáromban. Biciklitúrák, termálfürdőzés és kultúrális programok várnak a látogatókra.
Hirdetés

Kedves Túrakerékpárosok!

Ez éven épp a harmincadik évfordulója van annak, hogy a találkozóinkon összejönnek a túrakerékpározás szerelmesei. Nagyon örülök, hogy ez a találkozás a Csallóközben, Komárom városában lesz. Nem véletlenül választottuk ezt a helyszínt. 1978. augusztus 25. és 27. között épp Újfalun – ma már Komárom része - volt az első Szlovák Túrakerékpáros Találkozó. Komáromnak sok érdekes mutatnivalója van a túrakerékpárosok számára. Maga a város gazdag történelmi emlékekben. Elsődlegesen kiemelném a erődrendszert, amelynek történelme a napóleoni időkbe nyúl vissza. A látogatók figyelmét nem kerülheti el az Európa udvar és az utóbbi években felújított történelmi épületsor a városközpontban. Történelmi emlékművekben gazdag a város környéke is.

Olyan programot próbáltunk összeállítani, hogy az itt eltöltött pár nap alatt minél több kilométert lebiciklizhessünk, és műemléket megtekinthessünk. A kerékpáros túrákat úgy fejezzük be minden nap, hogy lehetőség legyen meglátogatni valamelyik termálfürdőt a közelben a Duna egyik vagy másik partján. A estek folyamán nem hiányoznak majd a kulturális programok sem. Mivel közel leszünk a magyarországi határhoz, a szombati túra pont ide lesz vezetve. Meglátogatjuk Tata városát és a Gerecse hegység szívében Tardos községet, ahol nagy számban élnek szlovák nemzetiségű lakosok.
 
Komárom járás annyira gazdag kulturális és természeti látványosságokban, hogy ez alatt a rövid négy nap alatt nem lehet felkeresni kerékpárral minden látványosságot. Ezért ha elégedettek lesznek, ne felejtsék el újra felkeresni Komáromot és járását!

Ing. Ernest Rusnák
a Szlovák Túrázók Szövetségének
túrakerékpáros szekciójának elnöke

Az eredeti szlovák nyelvű kiírást fordította: Bujna Zoltán - Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület

Hirdetés