Hogyan vedd rá kollégáidat a bringázásra? Hír

bringazzmunkaba.hu
2009/09/28
Te már bringázol, tudod, milyen fantasztikus érzés. De hogyan vedd rá munkatársaid, hogy csatlakozzanak ők is? Hogyan tudsz egy kedves bringás közösséget kialakítani munkahelyeden? Hogyan vedd rá a vezetőséget, hogy támogassa az ügyet?
Hirdetés

Bringázzon mindenki a cégedben!  

 

Ezekre a kérdésekre próbálunk választ adni neked és segíteni a munkád tanácsainkkal. Reméljük, hasznosnak találod az alábbi ötleteket!

 

  Mit tehetsz:

1. Alakíts BAM csoportot a bringával közlekedő kollégáiddal.

Ennek érdekében készítsetek jelvényt vagy valami ruhadarabot, hogy mások is lássák. (Rábeszélhetitek a főnökséget, hogy például készítsenek olyan sapkát, amin az egyik oldalon a cég, a másik oldalon  a BaM! logója van).

 

2. Indítsatok el egy e-mail listát, vegyétek be a címzettek közé az újakat is.

 

3. Szervezzetek rendszeres találkozót a csapattal, akár 10 perceset, mondjuk ebédidőben. Beszélgessetek arról, ki hol tekert, milyen tapasztalatai vannak.  Ha ezt egy BaM! plakát alatt lévő asztalnál tartjátok, biztosan odajönnek mások is megnézni, mi ez a jókedvű csapat. Mondjátok el nekik, invitáljátok bringázni.

 

4. Szervezzetek reggelente közös bebringázást, érintsétek az utatokon egymás lakcímeit, így a végén már „felvonulássá” alakul a munkába tekerés. Vegyetek be olyanokat is, akik még nem próbálták ki, ezzel segítsetek neki, hogy hogyan kell az utcán biciklizni, közlekedni.

 

5. A főnökség biztosan nehezen vehető rá, hogy tegyen sokat a kerékpárosokért. Segíts nekik az első lépések megtételében:„Miért jó a vállalatnak?” című dokumentum összefoglalva tartalmazza, hogy milyen előnyök származnak a vállalat számára abból, hogy segít e munkában apróbb-nagyobb intézkedésekkel. Tanulmányozzátok át, és találjatok alkalmat arra, hogy az illetékes vezetőnek elmondhassátok.

 

6. Ha azt látja a főnökség, hogy a cég neve megjelenik mondjuk a BAM honlapon , mint jó példa, mindjárt könnyebben áll az ügy mellé. Ajánljátok fel! A honlapon erre külön rovat nyílik, küldjétek az információkat, lehetőleg képekkel a bringazz@kerekparosklub.hu  e-mail címre. 
Hirdetés