Menü

2009.05.27.     Hozzászólás 0

Hétvégén startol a T-Mobile Top Maraton 2009

Rekordszámú nevezővel rajtol a hétvégén a Top Maraton, amely az előző években komoly sikereket könyvelhetett el. A Caprine Maraton Szilvásvárad, az MVM Duna-, a Bükk- és a Mátra Maraton szervezői három távra írják ki a küzdelmeket amatőröknek és profiknak egyaránt.

A fentiek mellett pedig szórakoztató programokat biztosítanak majd a család minden tagjának is!

 

A T-Mobile TOP Maraton sorozat első állomását, a Caprine Maraton Szilvásváradra május 31-én, a Bükki Nemzeti Parkban rendezik meg. A Tarnai Csaba által, sorrendben nyolcadik alkalommal szervezett versenyen a hosszútávosok 117-, a közép- 70-, míg a rövidtávot választók 39 km-re indulhatnak a lovas stadionból.

A kötetlenebb tekerés jegyében indulni lehet a természetjáró túrán is, mely a maraton nyomában fog haladni. Az egész napos rendezvény színes programokkal, és éjszakába nyúló koncertekkel várja a versenyzőket, és kísérőiket. Akik pedig nem tudnak részt venni az eseményen, de követni szeretni a történéseket, akkor lehetősége lesz a tervek szerint Online élő közvetítésben követni az események folyását. Azok, akik amatőrként indulnak, és csak a részvételt tekintik célúknak, lehetőségük lesz a pihenőpontokon még egy könnyed szalonnasütésre is, hogy erőt nyerjenek a következő szakaszra.

 

Második állomás július 4-én a jubileumi, tizedik MVM Duna Maraton lesz.. Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb hegyikerékpáros eseményét a Pilis emelkedőire szervezik, az indulók között előre láthatólag a német Multivan Merida Team profi kerekeseit is láthatjuk. A Harangvölgyi András fémjelezte eseményen a három táv várhatóan 40-, 70- és 100 kilométeres lesz. Az elmúlt kilenc év alatt a kerékpározás több millió rajongója számára egybeforrt a csodálatos Dunakanyar, a Pilis szépségének élménye a Duna Mountain Bike Maratonnal. Az elmúlt években 10 országból több mint 13 ezren indultak a versenyen. Az idei esemény központja hagyományosan a történelmi Visegrád, amely idén ünnepli 1000 éves fennállását. A kísérők számára itt is nagyon sok programmal kedveskednek a szervezők, valamint ebben az esetben sem maradhat el a közösségi túra, és a rendezvényt lezáró éjszakai fieszta.

 

Az Eger melletti Berva-völgyből indul a 3. állomás, a Bükk Maraton. Az augusztus 2-ai versenyt kilencedik alkalommal szervezi Nagy Ádám és csapata, ezúttal a bajnoki érmekért is nyeregbe pattannak a kerekesek, akik a 44-, 55- és a 100 km egyikére vállalkozhatnak. A Bükk Maraton a Maraton többi állomáshoz hasonlóan egész napos szórakozást nyújt majd kicsitől az idősebb korosztály tagjáig, mindenkinek. A természetjáró túra természetesen itt sem marad hat ki a repertoárból. Valamint itt próbálják ki először a chipes időmérést a versenyzőkön.

 

A záró forduló a Mátra Maraton  lesz, augusztus 30-án. Eisenkrammer Károly a tavaly nagy sikert aratott helyszínről, a sástói Oxigén-Adrenalin Parkból indítja idén is a bringásokat, akikre edzettségtől függően 32-, 55-, vagy 88 kilométer vár. A nyolcadik alkalommal kiírt mátrai viadal természetesen érinti Magyarország tetejét is. Családot itt se hagyja otthon senki, mivel egész nap várja őket az Adrenalin Park, mely felejthetetlen élményeket biztosíthat számukra. A természetjáró túra pedig ebben az esetben is kötelező színfolt a programpalettán.

 

Ha kedvet kaptál, és kipróbálnád magad valamelyik Maratonon, akkor a felkészülésedben az oldalunk Edzésnapló menüpontját ajánljuk. Itt konkrét tippeket olvashatsz edzésterved összeállításához, profi szakemberek tollából!

 


 

Olvass többet a témáról: bükk, mátra, mountainbike