Menü

2011.04.21.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Hétvégén dél-afrikai világkupán áll rajthoz a válogatott

A versenyen magyar kerekesek is rajthoz állnak.

A dél-afrikai Pietermaritzburgban kerül sor a húsvéti hétvégén az idei első hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa-futamra.

A 2012-es Londoni Olimpiai Játékok hegyikerékpáros, olimpiai-krossz versenyszámára két kvalifikációs időszak eredményei alapján a nemzetek kvalifikálhatnak. Az első a 2010. május 23. és 2011. május 22.,  a második a 2011. május 23. és 2012. május 22. közötti időszak. A nőknél az első 18, a férfiaknál az első 24  nemzet között kell végezni, hogy 1-1 kvótát szerezhessünk Londonra. A  nemzet pontjait a legjobb 3 férfi és 3 nő adja országonként. Jelenleg a magyar nők a 14,. a férfiak a 24. helyen állnak. A magyar keretet az U23-as női világranglista-vezető Benkó Barbara mellett Dósa Eszter, Erdélyi Eszter illetve Parti András, Buruczki Szilárd és Juhász Zsolt alkotja.

A hétvégi világkupára nem a teljes magyar olimpiai keret utazik, csak azok, akik esélyesek pontszerzésre, tudnak még javítani május 23-ig. Idén először a nagy résztvevőszám miatt külön kategóriába sorolják a felnőtteket és az U23-asokat; utóbbiak közül a legjobbak – nőknél a ranglista 1-5, fiúknál 1-10 helyezettje – választhattak, saját kategóriájukban indulnak-e, vagy a felnőttekkel – Benkó Barbara a fiatalabb korosztály mellett döntött. Az afrikai viadalon Erdélyi Eszter, a közelmúltban történt bukását követően, még nem tud rajthoz állni. A világkupán Magyarországot Benkó Barbara (Focus MIG) mellett Parti András és Juhász Zsolt (mindketten EuroOne-Cube PRO MTB Team) képviseli. 

Rajtlisták: http://www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=MTYxMjU&LangId=1

Olvass többet a témáról: Parrti András