Hercules kerékpárok 2012

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2012/03/09
A márka friss és fiatalos, annak ellenére, hogy alapítója már 147 éves... lenne.
Hirdetés

 

A Hercules múltja egészen 1886-ig nyúlik vissza. A cég alapítóját, Carl Marschütz-t egy célkitűzés vezérelte: kerékpárt mindenkinek. Ettől vezérelve, 22 évesen megalapította a Velocipedfabrik Marschütz & Co-t Nürnbergben, Németország második kerékpárgyáraként.

 


Hercules Comfort 3

 

A minőségükről, robosztusságukról ismert kerékpárok gyorsan kivívták maguknak Hercules becenevet, mivel olyan erősek és kitartóak voltak, mint a görög mitológiai hős. 3 év múlva már 250 munkással, évi 6500 kerékpárt gyártottak, pedig akkortájt még nem mindenki engedhette meg magának azt a luxust, hogy bringázzon: egy jó kerékpár egy munkás 10 heti teljes munkabérébe került.

 


Hercules Style 7

 

A sikertörténetet a második világháború szakította félbe, mivel a cégalapító származása miatt Amerikába kényszerült emigrálni. A háború végére a gyár 75%-a az enyészeté lett. Az ’50-es évekre azonban már újra modellt modell után dobnak a piacra, többek közt néhány sikeres motorkerékpárt is. 1990-től elektromos kerékpárokat is gyárt a Hercules, melyek piacát a legtöbb márka csak az elmúlt években fedezte fel magának.

A Hercules kerékpárok gyártása máig is Németországban zajlik, az összeszerelés pedig a magyarországi Tószegen, német minőség-ellenőrzés mellett.

 


Hercules Trekking 21

 

A 2012-es modellek nagy része automata Sram váltót kapott, a Nuvinci agyváltóval szerelt modellek több, mint egy kilogrammal lettek könnyebbek (a Nuvinci agyváltó súlya 3,8 km-ról 2,4-re csökkent).

A főként elegáns és modern megjelenésű Hercules kerékpárok mellett dinamikus és fiatalos lendületű arculat is helyet kapott az idei palettában.

 


Hercules Pasero

Ismerd meg a Hercules márkát és a teljes 2012-es évi termékpalettát!
Klikk ide! 

Hirdetés
Hirdetés