Menü

2008.02.18.     Hozzászólás 0

www.bikefun.hu

Hegyikerékpár: Merida csapatbemutató Mallorcán

A Multivan Merida Biking Team eddigi eredményei közt 27 világkupa-győzelem, 1-1 olimpiai arany- és ezüstérem, 9 vb- és 10 Eb-arany szerepel. A csapatot az edzőtábor alkalmával mutatták be Mallorcán.

A világ egyik legeredményesebb csapatának első számú menői az olimpiai bajnoki címvédésre készülő Gunn-Rita Dahle mellett az athéni ezüstérmes José Antonio Hermida – aki várhatóan Pekingben Parti András ellenfele is lesz – és a maratoni szám világ- és Európa-bajnoka, Ralph Naef. A spanyol edzőtábor után több mint 30 kiemelt verseny szerepel a német bejegyzésű, nemzetközi Merida profi csapat programjában.

Andreas Rottler csapatvezetőt még öten segítik, a két főszponzor mellett 14 cég támogatja a csapatot. A bringások a legújabb, kilenc kilogrammos, 2009-es (!) Merida modellekkel hajtanak, a fejlesztések Jürgen Falke nevéhez kötődnek. A közelmúltban Magyarországon megalakult LTV Merida Racing – Benkó Barbara és Lukács Balázs – is hasonló, még 2008-as, teljesen carbonvázas gépeket hajt.


A szezont március 8-án Olaszországban, a Cittá die Brescia-n kezdik.

A Multivan Merida Biking Team 2008 versenyzői: Gunn-Rita Dahle Flesja (35): norvég; olimpiai bajnok (Athén), többszörös világ- és Európa-bajnok illetve dobogós, világkupa-győztes, nemzeti bajnok.

José Antonio Hermida (30): spanyol; olimpiai ezüstérmes (Athén), elit világbajnoki dobogós, világkupa-győztes, Európa- és nemzeti bajnok.

Ralf Naef (28): svájci; világ-, Európa-, világkupa és nemzeti bajnok, többszörös dobogós.

Nina Wrobel (25): német; világkupa-győztes, nemzeti bajnok- és dobogós, többszörös világ-és Európa-bajnoki résztvevő.

Moritz Milatz (26): német; világkupa-győztes, Európa-bajnoki dobogós, nemzeti bajnok, világ- és Európa-bajnoki résztvevő.

Robert Gehbauer (21): osztrák; U23-as világbajnok, nemzeti bajnok, téli triatlon Európa-bajnok, világkupa-résztvevő.

 

V.F.

 

Ajánló