Menü

2011.06.29.     Hozzászólás 0

Hegyikerékpár: Hétvégén országos bajnokság az Intersport Duna Maraton alkalmával

Július 3-án rendezi Harangvölgyi András és a Sportaktiv SE a Top Maraton hegyikerékpárverseny-sorozat rangidős állomását, a 12. alkalommal kiírt Intersport Duna Maratont.  

A Visegrád-központú versenyre nagyszámú külföldi résztvevő várható a magyarok mellett Ausztriából, Németországból, Szlovákiából és Csehországból is, hiszen a Duna Maraton része az Inter Mountain Series-nek is; emellett eldől a bajnoki trikók sorsa, a viadal helyt ad a szakág országos bajnokságának is.
A maratonbajnokok 2010-ben Parti András és Dósa Eszter lettek. Idén indul a 2009-es legjobb, Buruczki Szilárd is, kinek nem titkolt szándéka a trikolor mez visszahódítása – erre esélye is lehet, Parti ugyanis kanadai világkupán áll rajthoz. 
A verseny jelentőségét növeli, hogy az Európai Unióban a magyar elnökség kiemelten kezelte a Duna és annak környezetének megóvását.
 
A pálya nyomvonala megegyezik a nagysikerű tavalyival; a leghosszabb táv 92 kilométer, a közepes 68, míg a rövid 32. 
 
A verseny helyszínén, a háromnapos fesztivál alkalmával, szombaton tereptriatlon Európa-bajnokságot szerveznek.
 
A maraton névadó főtámogatója az Intersport, a Genesis kerékpárok forgalmazója. A névadó sátrában térítésmentes szerviz várja az érdeklődőket.
 
Az eseményen a gyermekeknek is írnak ki futamokat a szervezők, ezekre féltizenegytől kerül sor. A maraton 10.10-kor induló rövidtávja egyben emlékfutam, mely a fiatalon elhunyt Csere Csabára emlékezik, akinek támogatásával a kilencvenes években a Cseke Zrt-n keresztül sokat köszönhet a hegyikerékpársport.
 
A hosszú- és középtávot reggel tízkor indítják.
 
 

Olvass többet a témáról: duna maraton, top maraton