Menü

2010.09.13.     Hozzászólás 0

Gepida: minőség és luxus a Eurobike Szakkiállításon

Immár harmadik éve állt helyt és képviselte hazánkat a Gepida márka a XIX. Eurobike Kiállításon.

A nemzetközi viszonylatban is mérvadó márka prémium kategóriás kerékpárjaival a minőség és egyediség iránt elkötelezett fogyasztókat kiszolgáló kínálatot vonultatott fel a 2011-es szezonra is.

A legnagyobb európai és világviszonylatban is méltán híres kerékpár kiállítás nagy múlttal rendelkezik, először 1991-ben került megrendezésre. Akkoriban elképzelhetetlennek tűnt, hogy egyszer magyarok is részt vesznek majd rajta, nemhogy kiállítsanak, mint nemzetközi piacot megcélzó kerékpár gyártó. Idén a korábbiakat is meghaladó érdeklődés jellemezte a kiállítást: 100 ezer négyzetméteren 42 ország képviseltette magát, a szakmai napokon több mint 40 ezer kereskedő és üzletkötő, a nyitott napon pedig 22 ezer kerékpár rajongó járta körbe a pavilonokat.

 

81013-illusztracio_01.jpg
Látkép: Messe Friedrichshafen – Forrás: de.academic.ru

Hazánk legjelentősebb kerékpár gyártója, az Olimpia Kft. nagyjából a Friedrichshafen-ben megrendezésre kerülő eseménnyel egyidős, a 90-es évek elején indult. Az immár nagykorú vállalat az ezredfordulót követően átpozícionálta kerékpárjait és a Gepida márkát a prémium kategóriába. A hangsúly a nemzetközi értékesítésre helyeződött, amelynek meglett az eredménye: ma Európát lefedő, jelentős vásárlói körrel rendelkezik a cég.

Az elmúlt évek trendjének megfelelően, Magyarországon elsőként állt elő elektromos rásegítésű rendszerrel a neves márka, amely teljes mértékben saját fejlesztésű és a legfrissebb technológiai újításokra épül. Az elektromos kerékpárpiac robbanásszerű fejlődésére válaszul a Gepida 2011-től teljes elektromos palettát indít. Az idei Eurobike egyik hype jelenségeként az elektromos kerékpárok számos díjat be is söpörtek, a Gepidák pedig büszkén állták a versenyt a legnagyobbakkal szemben is

 

81013-illusztracio_02.jpg
Gepida stand az A6 pavilonban

Standjuk az A6 pavilonban kapott helyet, viszonylag frekventált helyen. Ami az elhelyezésből esetleg hiányzott, azt pótolta a stand exkluzivitása és monumentalitása, az igényes kialakítás és a profi szervezés. Az üzleti megbeszéléseket diszkrét és nyugodt körülmények között az emeleten tartották, miközben a földszinten hostessek tájékoztatták az érdeklődőket. A több mint 1 100 kiállító között is szó szerint kimagaslottak a Gepida kerékpárok, hiszen a 70 négyzetméter alapterületű emeletes stand egyedi látványa és a majd 30 kiállított kerékpár vonzotta a látogatókat.

 

81013-illusztracio_03.jpg
Reptila 1100 modellek

A kiállított kerékpárok természetesen a legújabb csúcsmodellek voltak, de közöttük is kiemelt szerep jutott a saját elektromos rendszerrel szerelt pedelec modelleknek. A Gepida törekszik rá hogy kerékpárjai a fogyasztó igényeket maximálisan kielégítsék, ezért az elektromos city kerékpárok között is három egyedi szériát prezentáltak: egyrészt a német piacra készült German Series és a holland vásárlókhoz igazodó Dutch Series volt megtekinthető (a két széria többek között a láncvédő és a csomagtartó kialakításában is különbözik), másrészt az ún. Platinum Edition is bemutatkozott. Ez a széria az egyébként is igényes kialakítású modellt a luxus kategóriába emeli a Magura féknek és Brooks bőrmarkolatnak és –ülésnek köszönhetően.

 


81013-illusztracio_04.jpg
Gyönyörű Retro kerékpárok

A másik felkapott újdonság a Gepidák között a Retro vonulat volt, amely szemet gyönyörködtető designt kapott. A 2011-es szezontól megvásárolható, retro trend szülte három új modellből az alapmodell, az S3 egyszerű aluvázas fixie, flip-flop hátsó aggyal, a maga egyszerűségében tökéletes. A másik két modell muff crom-mo vázzal szerelt, az S5 szintén fixie, míg az S7 egy 27 sebességes kerékpár.

Az A6 pavilon mellett a Gepidák az elektromos tesztpályán is futottak, a Reptila 1100-es modell (German Series) igen kedvelt volt a tesztelők körében a kiállítás minden napján. A látogatók visszajelzései alapján az elektromos rásegítés jól teljesített, az emelkedőn is érezhető volt a motor munkája, emellett a kijelzőt is sokan dicsérték, amelyen nyomon követhető volt a sebesség, az akkumulátor töltöttség és még számos lényeges információ.

 

81013-illusztracio_05.jpg
Eurobike Party – Forrás: Messe Friedrichshafen,
www.messe-friedrichshafen.de

A kerékpáros szakma kiállítása nemcsak az üzleti kapcsolatoknak kedvezett, hanem a szórakozásnak és pihenések is teret engedett. Az innovatív Fashion Show mellett az utolsó szakmai napon tartott Eurobike Party fergeteges parti hangulatot hozott magával: a három napon keresztül keményen dolgozó kiállítók - közöttük a Gepida csapata, - sajtósok és szervezők egy közös este erejéig jó ismerősként koccintottak a következő év sikereire.

Olvass többet a témáról: gepida, eurobike 2010

Ajánló