Gaus Wheel - 2007 slágerjelöltje Hír

gauswheel.com
2007/02/23
A Magyarok általában mindig kaphatók az őrültségekre , gondoljunk csak az egyköri gördeszka-lázra, vagy a utcai roller újbóli feltámadására. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy magyar szabadalom ról van szó, garantált a siker. Egy-két éven belül újabb érdekes eszközön láthatunk majd sok fiatalt (és akár időseket is) suhanni az utcákon.
Hirdetés

Az igazi szabadság érzését kínálja a Gaus Wheel, az egy mountain-bike méretű kerékből és egy görkorcsolya mérető pótkerékből álló sportszer, amire speciális oldallapot és rálépőt szereltek.

Az újfajta eszköz éles kanyarokra, fantaszikus manőverezésekre és féktelen száguldásra képes . Irányítása hasonló a már említett rolleréhez vagy gördeszkájéhoz, tehát váltott lábbal hajtva, vagy akár mindkét lábbal ráállva gurulni is lehet vele. Irányítani a testsúly áthelyezésével, csípő és vállmozdulatokkal lehet, a fékezést egy beépített szerkezet biztosítja.

Mivel mindössze 6-7kg (a versenyváltozat még ennél is könnyebb, 3-4kg ), az utcai közlekedésben sem okoz gondot, ha akadályhoz érkezünk. Egyszerűen felkapjuk és sétálhatunk tovább a következő síma terepig, de még a tömegközlekedési eszközökön megengedett méret-kritériumokon is belül van.

Jellemző a magyar szabadalmakra az is, hogy a gyártás már nem itthon történik . Ebben az esetben sincs másként, a gyártást Kínában kezdték meg a két fiatal honfitársunk által 4 évvel ezelőtt megalkotott eszközből.

A boltokban még nem kapható, de máris számos válfaja van kialakulóban. Kite-ernyővel, illetve síbottal kombinálva gyorsabb és extrémebb tempókra és figurákra lehetünk képesek.

Nagyjából két hónap múlva lesz rá alkalmunk, hogy beszerezzük saját első Gaus Wheel-ünket , s a Világ számos pontján is ugyanakkorra tervezik a bevezetését. Az ára 30ezer forint környékén lesz majd, a karbonszálas sportváltozat kb a duplája.

Ha minden a tervek szerint alakul, tavaszra, illetve nyárra ellepik az utcákat a Gaus Wheel-en gurulók.
Hirdetés