Forma-1 kerékpárral Hír

Vasvári Press
2011/05/17
Közel 400-an bringáztak a „Miénk a pálya!” program alkalmával
Hirdetés
Hétvégén rendezték a „Miénk a pálya!” elnevezésű eseményt, mely keretében mintegy négyszázak ültek kerékpárra a különböző programok alkalmával. Budapestről és Gödöllőről közös túra vezetett a Hungaroringre, ahol a Szuperbringa közlekedésbiztonsági programmal lehetett ismerkedni. Az alkalmi mezőnyben tekert Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) olimpiai válogatott hegyikerekes és Földházi Zsófia (KSI SE), ifi olimpiai ezüstérmes öttusázó is. 
 
81540-mienkapalya5.jpg
 
Az esemény apropóját a Nemzeti Közlekedési Hatóság, az OFRK Országos Baleset-megelőzési Bizottsága, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedéstudományi Intézet által kezdeményezett iskolai Szuperbringa program adta. A program célja, hogy a kerékpárosok már gyermekkorban megismerjék a kerékpározás szabályait.
 
81540-mienkapalya4.jpg
 
A résztvevők az ügyességi feladatok és a ringi tekerés mellett az idén 20 esztendős Opel Magyarország programjaiba is bekapcsolódhattak; a sportnapon szerepelt még rajzkiállítás és látványos triál-bemutató.  A Hungaroringen egy órát kerekezhettek a kilátogatók. Az oda vezető túra legfiatalabbja mindössze hét esztendős volt. A KSI öttusázója, Földházi Zsófia Budapesten csatlakozott a karavánhoz, az olimpiai kvalifikációban résztvevő Buruczki Szilárd pedig ezúttal nem hegyi-, hanem országúti kerékpárja nyergében teljesítette a napi penzumot.
 
81540-mienkapalya1.jpg
Hirdetés