Folytatódik a sikersztori Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/05/06
A Multivan Merida Biking Team továbbra is dübörög. Nem könnyű az út, de a csapat kitartóan küzd azért, hogy a legjobbak közé kerüljön...
Hirdetés

Ismét a dobogó csúcsán a Multivan Merida Team: Gunn Rita megnyerte, Hermida második Madridban, a Mountainbike XCO Világkupán

Május 4-én a madridi világkupa futamon újra régi fényében tündökölt a Multivan Merida Biking Team. Gunn Rita Dahle Flesja sprintbefutón győzte le a kanadai Marie-Hélene Prémont-t, José Hermida pedig Julien Absalon (Orbea) mögött ezüstérmet szerzett.

Megkönnyebbülést jelentett a csapat számára, amit Gunn Rita mutatott. Hosszú betegeskedés és kihagyás után nehéz volt az út az élvonalba, ezzel a világkupa győzelemmel mégis sikerült a visszatérés. Le tudta győzni a sprinten régi nagy ellenfelét: Prémont-t, miután végig az élen tekertek a versenyen hármasban Marga Fullanával.

„Az első pár körben a határon hajtottam, de sikerült megőrizni a pozíciómat az élbolyban. A végére kétesélyesé vált a küzdelem Permont-nal, és azt mondtam magamnak: Meg tudom nyerni. Ennek az önbizalomnak és a szenvedélynek köszönhetem a győzelmet itt Madridban” – nyilatkozta a fantasztikusan boldog norvég hölgy a befutót követően.

Ez volt Dahle Flesja első világkupa győzelme 2006 májusa óta. Gunn Rita egészen addig verhetetlennek tűnt, de a következő szezon első felében egy makacs bakteriális fertőzéssel küszködött, ami legyengítette és megpecsételte a teljes 2007-es esztendőt. Nehéz munka árán sikerült újra formába lendülni és elérni az első idénre kitűzött célt, egy dobogós helyezést. Madridi győzelmével 26-ra emelkedett világkupa-aranyainak száma.

A férfiak versenye Julien Absalon és José Hermida párbaját hozta. Senki másban nem volt annyi erő, hogy akár csak gyertyát tartson a nyerő párosnak, simán elszakadtak az élbolytól. A regenáló világbajnok Absalon az utolsó körben jutott lélegzetvételnyi, 12 másodperces előnyhöz.
„Absalon nem sokkal a cél előtt támadott, amikor szerencsétlenségemre az egyik szűk kanyarban megcsúszott kicsit a kerekem. Nagyon kevés volt már hátra, így nem bírtam utolérni. Nagyon szerettem volna nyerni hazai közönség előtt, de végül is elégedett vagyok a második hellyel.”- nyilatkozta Hermida, rámutatva, hogy az utóbbi versenyeken mindig a legjobbak között volt, csak a balszerencse hátráltatta a jobb eredmények elérésében.
 
Ralph Naf számára nem úgy sikerült a verseny, ahogy szerette volna. A start után többször is le kellett lassítania más versenyzők miatt és a sorozatos felzárkózás sokat erőt felemésztett. „A végén már egyszerűen hiányzott a szükséges erő.” – kommentálta a svájci a célba érkezés után. Hasonló problémákkal küszködött Moritz Milatz is, akinek szintén rossz napja volt.

Egészségügyi okokból Robert Gehbauer és Nina Wrobel nem állt rajthoz Madridban

Eredmények

Férfiak:

1. Julien Absalon (FRA), 2:12:30
2. José Hermida (ESP), +12
3. Jean-Christophe Peraud (FRA), +52
4. Ruben Ruzafa (ESP), +56
5. Aurelio Fontana (ITA), +1:02
6. Kashi Leuchs (NZL), +1:12
7. Christoph Soukoup (AUT), +1:17
8. Martin Gujan (SUI), +1:31
9. Lukas Flückiger (SUI), +1:38
10. Jürg Graf (SUI), +1:51
20. Ralph Näf (SUI), +3:15
57. Moritz Milatz (GER), +8:32


Nők:

1. Gunn-Rita Dahle Flesja (NOR), 1:48:14
2. Marie-Helene Premont  (CAN), +0
3. Marga Fullana (ESP), +1:13
4. Sabine Spitz (GER), +1:37
5. Georgia Gould (USA), +2:37
6. Petra Henzi (SUI), +3:01
7. Ying Liu (CHI), +3:09
8. Lene Byberg (NOR), +3:17
9. Catherine Pendrel (CZE), +3:32
10. Katerina Nash (CZE), +3:43

 

Hirdetés