Ezt vidd magaddal kerékpártúrára

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára

Támogatott tartalom
2022/06/21
Nyári kivonat a végeláthatatlan listából.

A "kerékpártúra kellékei" felütésre listát írni maga az életfogytig tartó írásra kárhoztatás, mert végeláthatatlan mennyiségű felszerelés, ruházat, kiegészítő, alkatrész és fityula létezik, ami nélkülözhetetlen, vagy csak jól jöhet egy hosszú nyári tekerés alatt. Persze sosem árt egy-egy ilyen ajánlót megnézni kerékpártúrák előtt, mert simán elő szokott fordulni olyan, hogy "na, erre nem is gondoltam", vagy hogy "upsz, ezt majdnem elfelejtettem". Vagy az is simán kiderülhet, hogy eddig nem a legjobb megoldást választottuk egy bizonyos problémára és végre rátalálunk az éppen hozzánk illő kiegészítőre. Ergo tehát az ilyen listákból soha nem elég, sőt, érdemes időnként felfrissíteni ezeket, mert időnként azért izgalmas újdonságokat is lehet találni. A mi listánk most aktuálisan a következőképpen néz ki...

Komfortos utazás

Az emlékezetes kerékpártúra alapja a kényelmes körülményekben rejlik, amihez elengedhetetlen a megfelelő kerékpár, illetve az olyan komfortnövelő kerékpáros komponensek, amelyek az egész napos utazás során is biztosítják a szükséges kényelmet.

Hamax Avenida laprugós kerékpáros utánfutó

A „nagytestvér” Outback ugyan állitható tekercsrugóval nyilván jobban simítja az utakat, de már az is biztosítja a rugózás kényelmét! Nagy hátsó rakodótérrel és az utastérben tárolózsebekkel is rendelkezik, valamint rovarhálóval, napellenzővel és esővédővel is fel van szerelve. Ultrakönnyű összecsukni és kinyitni, egy mozdulattal alakítható utánfutóból babakocsivá és vissza. 
Baby inserttel kiegészíthető (ülésbetét kicsik számára. Babakocsiként ajánlott a használata a kicsit fejletlen vázizomrendszere miatt).

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-15
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-15

Selle Royal Lookin

Aki volt már túrázni, azt tudja, milyen fontos egy kényelmes, testtartásnak és alkatnak megfelelő nyereg. A Selle Royal Lookin garantáltan tartós, nem tömörödik a zselé és kiváló a terhelés-elosztása.
A praktikus ICS – integrated clip system – táska és világítás rögzítő megoldja a kiegészítők felszerelésének problémáját. Huzata teljesen víz- és napsütés-álló, nyári kánikulában sem forrósodik fel a fedetlenül hagyott nyereg.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-16
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-16

Csomagszállítás

A kerékpártúrák általában valamilyen csomagszállítással is együtt járnak, de minimum egy szerszámkészlet, defektjavító és az elmaradhatatlan szalámis szendó elhelyezéséről gondoskodnunk kell. 

Lynx mobiltelefon tartós kerékpártáska

A kormányszár elé, a felsőcsőre rögzíthető táskában menet közben is elérhetjük a legfontosabb dolgainkat és mobiltelefonunkat navigálásra is használhatjuk. Kézreálló megoldás az alapvető felszereléshez.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-12
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-12

Bontrager MIK Utility Trunk táska

Praktikus túra táska sok zsebbel és összesen 13 literes térfogattal, amely egy hosszabb túra összes kellékét el tudja nyelni. A MIK rendszerű csomagtartókra egyszerűen rögzíthető. Fényvisszaverő csíkjai és lámpa rögzítési pántjai a biztonságodat növelik, beépített eső védő huzata pedig a táskában lévő cuccokat védik meg a nedvességtől. Állítható hosszúságú vállpántja biztosítja, hogy te is könnyen magadhoz vedd a táskát, ha valamiért le kell tenned a bringát.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-4
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-4

Bontrager Backrack Lightweight MIK csomagtartó

Könnyű csomagtartó, amit akár az országúti bringádra is fel lehet szerelni és az sem okoz gondot, ha tárcsafékes kialakítású vázra szeretnél csomagtartót! A korróziómentes acélból készült csomagtartó, mindössze 465gr tömegű, de akár 25 kg tömegű terhet is pakolhatsz rá. A MIK szabványú táskákat egy mozdulattal biztonságosan tudod rögzíteni illetve leszedni a tartóról, semmiféle, pánttal, pókkal nem kell bíbelődni.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-1
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-1

Kross 15l Pickup hátizsák

A Kross Pickup funkcionális, a napi közlekedéshez valamint hosszabb-rövidebb túrához való hátizsák. Egynapos kirándulásokhoz, munkába járáshoz, ügyintézéshez ideális darab. Magas színvonal jellemzi, alapanyaga tartós, ellenálló Ripstop nejlon, a cipzár pedig erős YKK típus. Vízállósága igen jó, így nem kell félni, hogy a bent tárolt holmi átvizesedik. Számos funkcionalitást segítő megoldást kap: például integrált sisaktartó, mobiltelefon vagy egyéb gyakran használt kellékek számára oldalzseb, illetve belső zsebek a holmi rendszerezésére. Fényvisszaverő nyomatok fokozzák a biztonságot, a perforált hátlap pedig egész napos kényelmes viseletet tesz lehetővé.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-8
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-8

Váratlan helyzetek

Tipikus velejárója a kerékpározásnak a defekt, amire egész könnyen fel lehet (és fel is kell) készülni. Ha ezt elmulasztjuk és kénytelenek vagyunk gyalogolni, akkor pedig azzal is számolnunk kell, hogy ránk sötétedik. Persze az is lehet, hogy eleve éjszakába nyúló kerékpártúrát terveztünk, akkor meg aztán pláne szükségünk lesz egy valamirevaló kerékpárlámpára.

Bontrager Air Support HV Pro mini pumpa

Sajnos bármelyik túrán előfordulhat egy defekt és ekkor nagyon hasznos lehet egy kicsi, de hatékony pumpa. A mindössze 175 gr.-os pumpával akár 4,15 bar (60psi) nyomásig lehet pumpálni a preszta szelepes gumikat. Kihúzható flexibilis tömlője egyrészt nem feszíti a szelepet, másrészt magát a pumpálást is könnyebbé teszi. Praktikus rögzítő bölcsőjével a kulacstartó alá lehet rögzíteni, de akár a mez zsebében is elfér ez a kis pumpa.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-3
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-3

Kross Blade 500 kerékpáros lámpa

Az idén debütáló alumíniumházas, prémium színvonalú Blade 500 elegendő fényerőt biztosít, hogy a kerékpáros vaksötétben 30 km/óra sebességgel biztonságosan
haladhasson. A 8W teljesítményű LED fényforrás jól fókuszált, ennek megfelelően mind országúti, mind MTB felhasználásra ajánlható. A fejlett 2400 mAh kapacitású Li-Ion
akkupakk gyorsan tölthető, az egység tetejéről az aktuális szint leolvasható. Érdekes további funkció, hogy az akku „powerbankként” is működtethető, azaz más eszköz –
például telefon – tölthető vele. A kerékpáros túrázók ennek minden bizonnyal örülnek. A lámpa természetesen maximális vízálló, rendkívül erős, strapabíró konstrukció. A Blade
500 teljesítménye méretét meghazudtolja, egy töltéssel akár 7 órán keresztül üzemel, mégis alig foglal helyet a kormányon.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-6
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-6

Bontrager Ion 200 / Flare RT lámpaszett

Kicsi, könnyű, de nagyon hatékony lámpaszett. Nappali fénynél is 2km távolságból is látható, ezért az összes közlekedő messziről látni fogja, hogy az úton bringázol! USB-ről tölthető, de egy egész napos túrát simán kibír egy töltéssel. Egyszerűen, mindenféle szerszám nélkül fel-, illetve leszerelhető, és megfelelő adapterrel, akár a sisakodra, táskádra is rögzítheted.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-2
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-2

Biztonság

Hogy a kerékpártúrázás pozitív élmény maradjon, gondoskodjunk kerékpárunk biztonságáról és előzzük meg a sérüléseket, baleseteket. Azon túl, hogy a fejvédő egy ütközés, vagy esés során akár az életünket is megmentheti, nem árt gondoskodnunk szemünk védelméről sem. A repkedő bogarak, vagy por mellett a vakító napfény is előidézhet kellemetlen sérüléseket, illetve egy-egy eldőlés esetén a horzsolásoktól védheti meg tenyerünket egy jól megválasztott kerékpáros kesztyű.

Axa Linq láncos zár család

Az nagyon jó választás, ha már egy kellően erős, de még éppen nem állati nehéz kerékpárzárat keresel. A láncot textil borítási fedi, hogy ne sértse meg a kerékpárvázat lakatoláskor, vagy a vázra feltekerve szállításkor sem (a lánc egyik előnye a sokrétű szállíthatóság). Ennek érdekében a zárszerkezet és a csatlakozás is egy szuper, továbbfejlesztett űrtechnológiás gumibevonatot kapott.
szuper, továbbfejlesztett űrtechnológiás gumibevonatos zárszerkezet és csatlakozás, hogy ne karistoljon. Elvesztett kulcsodat kód alapján, online kulcsszervizben pótolhatod.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-13
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-13

Borao III bukósisak

A BORAO széria a kezdő kerékpárosokat célozza meg, a harmadik generáció megjelenése jelzi, hogy a piac tárt karokkal fogadja. Szerethető fejvédő, amely az ízléses, diszkrét
színvilágot megfelelő szintű szellőzést, alacsony tömeget és lecsatolható sildet kínál. A sild nemcsak a napfény ellen véd, hanem az az arcba csapódó ágaktól is megóvja a
kerékpárost. Az egésznapos kényelemről a praktikusan használható beállítórendszer gondoskodik.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-5
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-5

Lynx Sky fejvédő

Stabil szerkezetű fejvédő, szilárdabb és tartósabb, állítható hevedercsat, könnyebben változtatható pánthossz, rugalmas tárcsarendszer, akár egy kézzel és kesztyűvel is kezelhető, mosható anti-bakteriális párnázat rovar elleni hálóval, amely szárazon és tisztán tart.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-9
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-9

Cratoni Velo-x

A Cratoni fejvédőit a jó ár/érték arány és az alacsony tömeg jellemzi. A megnövelt tarkó- és halánték védelemmel, valamint beépített hátsó villogóval együtt is együtt is csak 270g.
Ha a villogó nem volna elég, bőven el van látva fényvisszaverővel, így az autósok is könnyen észlelni fogják. Az autósok mellett a repkedő rovarok ellen is védelmet nyújt, integrált rovarhálójának köszönhetően. 
Clean-tex pads, antibakteriális bevonat van a szivacsozáson, 17 szellőzőnyílásának köszönhetően nyáron is kényelmes, sildje eltávolítható igény szerint. Nagy és vagány színválasztékával és szuper gyorskioldós csatjával a fejvédőktől idegenkedőket is meggyőzi.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-14
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-14

Lynx Dizzy kerékpáros kesztyű

Női, rövid ujjas kerékpáros kesztyű, szintetikus bőr a tenyéren a fokozott tartósság érdekében, szellőztetett szublimált lycra a kézfejen a kényelmes illeszkedés érdekében, minőségi párnázás a kényelmes használatért, hüvelykujjon légáteresztő és nedvességelvezető frottír, vonzó dizájn és színek, állítható tépőzárás pánttal.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-11
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-11

Lynx Canopus kerékpáros kesztyű

, fekete-fehér-szürke, amara/szintetikus bőr a tenyéren a fokozott tartósság érdekében. magas minőségű stretch és légáteresztő hálós szövet a kézfejen , hő megtartó tulajdonság, fényvisszaverő logo a kézfejen a divat és a biztonság érdekében, nedvességelvezető és szellőző frottír a hüvelykujjon, szilikonos párnázás a tenyéren a jobb fogás érdekében, érintőképernyős eszközökhöz, felhúzható (PRO STYLE) mandzsetta a csuklónál a jobb fogás és mozgás érdekében.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-10
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-10

Femi Line napszemüveg

A Femi Line napszemüveg azon kerékpárosoknak készül, akik kerékpározáskor az utcai szemüvegek megjelenését preferálják. Trendi viselet, amely kényelmes kerettechnológiát kínál. A nagyméretű torzításmentes Spherical technológiával rendelkező lencsék cserélhetők, a szettben minden fény- és időjáráshoz van megfelelő színárnyalat és szűrőfaktor.

Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-7
Ezt vidd magaddal kerékpártúrára-7
A cikkben szereplő Bontrager termékeket a Trek kerékpárok vagy vidéki viszonteladóinál találod, vagy a bontragerbolt.hu oldalon közvetlenül is megrendelheted. A Lynx márkakínálatot a webshopban találod meg, a Kross termékekért pedig keresd a hazai viszonteladókat!